Uhapšen direktor Komunalca u Bujanovcu

Vranje - Direktor JP Komunalac u Bujanovcu uhapšen je u sredu ujutru na svom radnom mestu, javlja portal Bujanovačke, pozivajući se na potvrdu informacije iz više izvora.

U momentu objavljivanje informacije ovaj portal čekao je zvaničnu potvrdu iz policije, kao i informaciju o razlogu hapšenja.

Kako saznajemo, uhapšen je i prethodni direktor komunalnog preduzeća.

Sindikati zaposlenih u ovom javnom preduzeću više puta su se preko portala Bujanovačke obraćali javnosti zbog loše situacije u JP Komunalac i navodnih zloupotreba koje godinama vrše rukovodstva.

Uhapšeni direktor je kadar Nagipa Arifija, predsdnika opštine.

Na čelo Komunalca došao je 2020. godine, nakon što je Arifi postao predsednik opštine.

Njegov prethodnik, koji je navodno takođe uhapšen, vodio je ovo komunalno preduzeće od 2016. godine.

Potvrda MUP-a: Šteta po budžet 18 miliona

U nastavku akcije suzbijanja korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A.H. (1965), bivše odgovorno lice Privremenog organa JP „Komunalac“ Bujanovac i R.H. (1964), odgovorno lice ovog javnog preduzeća, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili
krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Osumnjičeni A.H, kao odgovorno lice ovog komunalnog preduzeća u periodu od 10. avgusta 2016. do 20. jula 2020. godine, kao i R.H, od 20. jula 2020. do kraja 2022. godine, izvršili su otpis dugova za pružene komunalne usluge za 339 fizičkih i dva pravna lica po osnovu zastarelosti, ne podnoseći nikakve tužbe nadležnom sudu kako bi tu zastarelost prekinuli. Na ovaj način oštetili su budžet Republike Srbije za 18.036.444 dinara. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu", piše u saopštenju MUP-a.

Najnovije vesti