Ubijen Bujanovčanin u Gnjilanu, mediji spekulišu da je osumnjičen bivši komandant OVPMB

Vranje - Muškarac iz Bujanovca ubijen je u Gnjilanu u nedelju uveče dok je pio kafu u kafiću kod parka u tom gradu, javlja prištinska Koha.

Prištinski Index online preneo je, pozivajući se na policijske izvore, da je jedan od osumnjičenih za ubistvo Lirim Jakupi zvani Nacista, blizak rođak žrtve, navodno "zbog neraščišćenih imovinskih odnosa u familiji".

Koha prenosi da je ubijeni muškarac (50) pio kafu kada su na njega u nedelju oko 19.45 sati pucale dve osobe, koje su se posle toga udaljile prema autobuskoj stanici.

Prema rečima albanskih izvora žrtva je Bakuš Veseli, bliski rođak Lirima Jakupija zvanog Nacista, jednog od nekadašnjih komandanata OVPMB za kime je u Srbiji na snazi poternica zbog nekoliko teških krivičnih dela.

Optužnica vranjskog Višeg tužilaštva tereti Jakupija između ostalog i za ubistvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Selvera Fazlijua u Bujanovcu 2013.

Jakupi je hapšen na Kosovu, ali je 2017. pred tamošnjim pravosuđem oslobođen svih optužbi.

Njegov ubijeni rođak, navodi portal Bujanovačke, nije bio povezan sa kriminalom, važio je za boema sklonog dobrom provodu i nije slovio za konfliktnu ličnost.

Kosovska policija saopštila je da intenzivno traga za osumnjičenima za ubistvo Bakuša Veselija.

Najnovije vesti