U Vranju uhapšena organizovana grupa za krijumčarenje migranata, pao i vođa

Osmorica osumnjičenih za krijumčarenje 251 migranta uhapšeni su u sredu na području Vranja i Bujanovca, nakon višemesecne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani krminal.

Precizirano je i da je uhapšen organizator i članovi organizovane kriminalne grupe.

Sumnjiče se za krijumčarenje migranata iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije, odnosno nezakonito pomaganje u tranzitu ka zemljama Evropske unije.

- Od februara do juna ove godine, u više navrata, prokrijumčarili su 251 stranog državljanina.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i strani novac koji su dobijali za troškove ilegalnog prevoza.

Svi uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

Ovu akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalisticke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumcarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu - saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Najnovije vesti