U Vranju predato dvadeset komada oružja

Više od dvadeset komada oružja predato je Policijskoj upravi Vranje do utroka ujutro, izjavio je za lokalnu RTV načelnik PU Saša Nedeljković.

"Građanima je omogućeno da ne daju svoje identifikacione podatke.

Postoji mogućnost i da se telefonom pozove najbliža stanica, policijski službenici su u obavezi da odu na kućnu adresu i preuzmu naoružanje, bez obzira na to da li se radi o konvencionalnom ili oružju za koje ne može da se dobije dozvola, odnosno automatskom naoružanju ili bilo kakvim eksplozivnim ili drugim ubojnim sredstvima", kazao je Nedeljković RTV-u.

MUP Srbije objavio je video poruku u okviru kampanje za dobrovoljnu predaju oružja, kojom građane podsećaju da do 8. juna, bez ikakvih posledica, policiji mogu da predaju neregistrovano oružje i municiju.

U akciji koja je deo šireg programa borbe protiv ilegalnog oružja i ima za cilj da se smanji broj oružja u ilegalnom posedu u Srbiji, za jedan dan je teritoriji cele zemlje prikupljeno oko 1.500 komada oružja, zaključno sa utorkom ujutro.

Prema zvaničnim podacima MUP-a, u Srbiji je za jedan dan predato i 50.000 metaka, preko 100 bombi, zolja i drugog oružja.

"To je više nelegalnog oružja nego što je predato tokom cele prethodne kampanje", piše u saopštenju MUP-a.

Svi vlasnici koji imaju u svom posedu nelegalno naoružanje mogu ga predati najbližoj stanici policije, svakog dana od 7 do 19 časova, bez ikakvih posledica.

Najnovije vesti