U Vranju počeo Eko kviz (FOTO, VIDEO)

U Vranju je u sredu u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) počeo drugi Eko kviz pod sloganom "Prljavo ili čisto - nije isto!" u kome se takmiče učenici dvanaest osnovnih škola sa područja opštine Vranje.

Gradski većnik za ekologiju Žikica Antanasijević rekao je da je cilj kviza "podizanje nivoa svesti o zaštiti životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji", kako bi se na najbolji način očuvala priroda na području grada.

U Eko-kvizu učestvuju učenici od petog do osmog razreda svih dvanaest osnovnih škola, a sastoji se iz tri dela.

Prvi deo je Eko-igraonica koju čine tri igre.

U delu Eko-pitalica, učenici sa svojim predmetnim nastavnikom odgovaraju na po tri pitanja iz ekologije i treći deo kviza je Eko slagalica u kojoj učenici imaju zadatak da od dvadeset ponuđenih slova pronađu traženu, tačnu reč.

Na prvom Eko-kvizu „Recikliraj, prirodu ne diraj“ u Vranju, u kome je 2017. godine učestvovalo svih dvanaest osnovnih škola, pobedila je OŠ „1. maj“ Vrtogoš, ekipa u sastavu Kristina Ilić, Lazar Stošić, Danijel Antić i Anđela Jovanović, učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda iz Vrtogoša, koji su pokazali najveće znanje, brzinu i spretnost koja je bila potrebna za igre iz oblasti ekologije.

Najnovije vesti