U Vranju od subote hospitalizovana 93 pacijenta

Ukupan broj pacijenata koji su pozitivni na koronu u Vranju prema poslednjim informacijama iznosi 180, a hospitalizovano je 93.

U nedelju je poslato 327 uzoraka, odnosno uzorkovani su svi preostali iz jedne fabrike nameštaja koja je proglašena za žarište korone.

Stigli su rezultati za 192 brisa, od čega je pozitivnih 18.

- Dvanaestoro ih je iz fabrike, a ostale ispitujemo jer se radi o ljudima koji su se sami javljali i osobama iz kontakata obolelih - izjavila je za nova.rs direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju Svetlana Stojanović.

Novozaraženi su sa blažim simptomima i lakšom kliničkom slikom, ali ima i nekoliko sa upalom pluća.

Svi pacijenti su hospitalizovani u Vranju, na staroj Hirurgiji koja je opet otvorena, na Infektivnom odlejenju i odeljenju Fizikalne terapije.

Ranije, u subotu, u Vranju je na lečenje primljeno 70 zaraženih osoba, od čega 55 iz fabrike nameštaja.

Osim te fabrike, koja je identifikovana kao lokalno žarište u Vranju, virus korona ušao je i u još jednu fabriku za proizvodnju obuće gde, kako kaže Stojanovićeva, ima nekoliko potvrđenih slučajeva.

Zbog povećanog broja pacijenata u protekla tri dana u Vranju ponovo je otvorena COVID bolnica – zgrada stare Hirurgije.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Vranju, Krizni štab je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica.

Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje, a propisane mere će biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Najnovije vesti