U Ulici Save Kovačevića započeta izgradnja kanalizacione mreže

U Ulici Save Kovačevića u Vranju, jednoj od važnijih saobraćajnica u gradskom jezgru, u utorak su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

Gradiće se 460 metara kanalizacionih cevi.

Obilazeći gradilište gradonačelnik Slobodan Milenković potencirao je da će se radovi realizovati u sklopu projekta Čista Srbija, te da je Vranje jedan od prvih gradova u kojima je počela realizacija ovog projekta.

"Nakon izgradnje kanalizacione mreže uslediće radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i potpuna rekonstrukcija kolovoza i trotoara", rekao je Milenković.

U okviru ovog projekta decembra je počela izgradnja kanalizacione mreže u Ulici Kosovskoj, u blizini Vrtića Pčelica.

Takođe, kako je rekao Milenković, pripremljene su građevinske dozvole za 22 kilometra mreže u drugim delovima grada - konkretno reč je o ulicama Filipa Filipovića, Janka Veselinovića, Verice Barać

Paralelno se odvijaju radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Franše D Eperea u naselju Rudina, dodao je.

Projekat Čista Srbija podrazumeva i izgradnju kanalizacione mreže u prigradskim i seoskim sredinama.

"Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u selima Zlatokop i Tibužde.

Priprema se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacije u svim selima "moravskog sliva".

S obzirom na to da je Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda puštena u probni rad, ovim se kompletira i zaokružuje sistem komunalnog uređenja naše lokalne zajednice", dodao je Milenković.

On je u utorak obišao i Ulicu Hadži Tominu, gde su počeli pripremni radovi za asfaltiranje i Ulicu Ljutice Bogdana, gde je asfaltiran kolovoz u dužini od 187 metara.

Komentari

SNS propaganda - od letećih automobila do kanalizacione mreže u 2022. u najužem centru grada kojim oni i spsovci vladaju od pada Turaka. Sramno.

Najnovije vesti