U Radniku prezadovoljni posle pobede nad realno boljim timom (VIDEO)

Član stručnog štaba surduličkog superligaša Radnika Dragoslav Milenković izjavio je posle pobede nad lučanskom Mladosti da je njegov tim u subotu uveče "pobedio realno bolju ekipu".

- Pravi prvenstveni meč, za nas izuzetno značajan.

U nekim prethodnim utakmicama igrali smo možda i kvalitetnije nego što je to bio slučaj protiv Mladosti, tada nismo rezultatski dobro prolazili i smatram da nam se za tu dobru igru protiv Lučanaca vratilo dobrim rezultatom.

Čestitam obema ekipama na trudu - kazao je Milenković.

Probojem na deveto mesto na tabeli, dodao je Milenković, ekipa je pod novim stručnim štabom, kako je rekao, napravila veliki uspeh, jer je "u momentu promene trenera bila na petnaestoj poziciji" tabele Super lige.

- Sledi nam serija utakmica u kojima očekujemo da rezultatski dobro prođemo, da makar zadržimo sadašnji plasman, a ako postoji mogućnost i da napredujemo na tabeli - kazao je Milenković, podsećajući da Radnik u narednom periodu gostuje Zemunu i Mačvi, a dočekuje Rad i OFK Bačku.

Pomoćni trener Lučanaca Goran Stanić kazao je da je Mladost "odlično ušla u utakmicu", ali i da je "propustila četiri, pet izglednih prilika" za gol.

- Kada ne iskoristite toliki broj prilika, obično usledi kazna.

Primili smo gol u najnezgodnijem trenutku po nas, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, i to iz penala.

U drugom poluvremenu smo pokušavali da anuliramo taj rezultat, ali u tome nismo uspeli.

Česitke fudbalerima i stručnom štabu Radnika na pobedi, a mi se okrećemo sledećim utakmicama - rekao je Stanić.

Pomoćni trener Radnika Milenković posetio je da su Surduličani u dosadašnjem toku prvenstva "doneli samo dva boda sa gostovanja".

- Mislim da ekipa ima kapacitet za mnogo veći učinak i očekujem da to pokažemo već u sledećem kolu na gostovanju u Zemunu - zaključio je Milenković.

Radnik se posle ove pobede probio sa trinaestog na deveto mesto tabele Super lige i sada ima 18 bodova, bod više od desetoplasirane Mačve (poražena od Napretka u Kruševcu sa 2:0), te dva više od Voždovca (odigrao bez golova sa Proleterom) na 11. mestu i OFK Bačke na 12. (poražena u subotu od Spartaka sa 3:0).

Spartak i Rad (izgubio u petak od Čukaričkog 2:1) na 13. i 14. mestu imaju po petnaest bodova, Zemun (odigrao u subotu nerešeno s Vojvodinom 0:0) je pretposlednji sa 14, a poslednji Dinamo iz Vranja ima samo 7 bodova (u nedelju Vranjanci igraju sa Partizanom u Beogradu).

Najnovije vesti