U preševskoj Lugini ponosni na saradnju sa vranjskim Dinamom

Pojačanja Dinama iz Vranja ove sezone čine i šestorica mladih igrača koji su počeli karijeru u preševskom fudbalskom klubu Lugina, na osnovu saradnje dva kluba koja je počela spontano, izjavio je predstavnik FK Lugina Bekim Imeri

Imeri je za agenciju Beta rekao da su fudbaleri iz Preševa odlično primljeni u vranjskom fudbalskom klubu, kao i da se u sportu saradnja među klubovima iz opština i gradova u Pčinjskom okrugu odvija bez ikakvih predrasuda.

– Saradnja sa Dinamom je počela pre tri meseca kada su kod njih prešla dvojica naših igrača, golman i levi bek, a kasnije su prešla još četvorica igrača.

Momentalno igraju kao kadeti, a Dinamo brine o njima kao klub.

Do sada nismo imali političke ili probleme na nacionalnoj osnovi, jer to su fudbaleri, igraju za klub, a ne za nacije – rekao je Imeri.

Priliku da izgrade karijeru u vranjskom Dinamu dobili su preševljani Besim Bajrami, Ehad Kadriju, Florent Dželjilji, Egzon Ahmeti, Sead Redžepi i Sejaldin Hamiti.

Imeri je naveo da je prelazak u vranjski Dinamo velika šansa i iskustvo za mlade fudbalere iz Preševa, s obzirom na to da je Dinamo prvoligaš, dok je FK Lugina u Pčinjskoj ligi.

– Nadamo se da će i Lugina napredovati, spremni smo za ulazak u zonu više. Imamo dobra iskustva u saradnji sa klubovima iz drugih gradova u Pčinjskom okrugu.

Sport povezuje i sportisti su ambasadori svake nacije, jer u sportu nema politike već se pokazuje ko je koliko kvalitetan kao igrač – rekao je Imeri.

Škola fudbala FK Lugina iz Preševa, iz koje su ponikli mladi fudbaleri, osnovana je 2014. godine.

Najnovije vesti