U petak preventivni pregledi za žene u ZC

Zdravstveni centar (ZC) Vranje u okviru kampanje Mart mesec borbe protiv raka 8. marta na Međunarodni dan žena, organizuje preventivne preglede bez zakazivanja za sve žene koje tog dana dođu na pregled.

Prevencija i rano otkrivanje raka su najuspešnije oružje u borbi protiv raka!

- Obzirom na značajnu ulogu koju žene imaju danas u porodici i društvu, na mnogobrojne zahteve koje pred njih svakodnevno postavlja život, najvažnije je da žene, majke, setre, bake danas budu zdrave.

Zdravlje je ono što im mi u ZC Vranje želimo i poklanjamo za 8. mart - rekla je direktorka dr Ljiljana Antić pozivajući sve žene da se odazovu pozivu na skrining preglede.

Redovna primena pregleda i/ili testa, u cilju ranog otkrivanja bolesti kod ljudi koji još nemaju simptome te bolesti i koji se nalaze u prosečnom riziku obolevanja naziva se skrinig i ZC Vranje poziva sve žene da na ovaj dan urade nešto najbolje za sebe i svoje zdravlje, da urade skrining, da učestvuju u programima ranog otkrivanja raka.

Pregledi i testovi nisu bolni ni neprijatni, rano otkrivanje i lečenje dovode do izlečenja a najveći broj skrinigom otkrivenih obolelih osoba produžava im život.

Sve žene koje žele da urade skrinig preglede mogu da se konsultuju sa svojim izabranim lekarom ili da posete Centar za prevenciju gde mogu da urade osnovne preventivne preglede i dobiju savet.

Najnovije vesti