U petak počinju 42. Borini pozorišni dani

Četrdeset drugi Borini pozorišni dani pod nazivom "Kuda plovi ovaj svet?" počeće u petak 21. oktobra u 19 časova otvaranjem izložbe fotografija "25 godina profesionalnog pozorišta" u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

Nakon toga u velikoj sali teatra biće obeležen Dan pozorišta, kada će uprava dodeliti zahvalnice za doprinos u obnovi ove kulturne ustanove zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Iste večeri, biće uručene i Godišnje nagrade zaposlenima u glumačkom i tehničkom sektoru za doprinos u radu ustanove u sezoni 2021/22.

Nakon ceremonije uručivanja nagrada, publika će biti u prilici da pogleda predstavu "Autoputem" u izvođenju glumaca vranjskog teatra.

Takmičarski deo Borinih pozorišnih dana počeće predstavom Ko je ubio Dženis Džoplin?, po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Slede predstave Izbiračica i Kus petlić u izvođenju Narodnog pozorišta u Subotici, pa Rolerkoster u izvođenju Ateljea 212.

Potom će biti izvedeno ostvarenje Poslednje devojčice Pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice i Rat i mir, u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom Crna ovca, u režiji Snežane Trišić.

Najnovije vesti