U nedelju u 18 sati Treći vranjski polumaraton, dečja trka pola sata ranije

U nedelju 30. juna održaće se treći Vranjski polumaraton, a na očekuje se učešće više od 300 takmičara.

Pojaviće se trenutno najelitniji srpski trkači na dugim stazama, među kojima su u ženskoj konkurenciji najpoznatije dugogodišnja reprezentativka i učesnica Olimpijade Olivera Jevtić, kao i Teodora Simović, a u muškoj Kristijan Stošić, Milan Ranković, Miloš Dajević...

Od stranaca ima dosta trkača iz Makedonije, a biće i maratonaca iz Kenije, Crne Gore i Danske - navode iz vranjskog kluba.

Start trke je biće u nedelju 30. juna u 18 časova na centralnom gradskom šetalištu u Vranju.

Zajedno sa polumaratoncima startovaće i učesnici "Trke zadovoljstva" koja će ovog puta biti u kraćem formatu, tako da će trkači trke zadovoljstva svoju trku trčati do kružnog toka kod Vodovoda i onda se vratiti istim putem na cilj.

OVO JE TRASA

Šetalište kod Robne kuće – Ive Lole Ribara - Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada do ugla Francuske ulice pa nazad ulicom Proleterskih brigada – Trg Bratstva i jedinstva - Bulevar Avnoja – Radnička prema Motelu do ispred mosta pa nazad Radničkom – kod semafora skretanje desno do ulice Omladinskih brigada gde se u nju ulazi 50 metara i nazad istim putem do Radničke - Pariske komune- Nemanjina – Makedonska - Karađorđeva.

Pre početka ove manifestacije u 17.30 biće organizovana Dečja trka.

Najmlađi učesnici trčaće od starta trke kod Robne kuće do trga Staniše Stošića.

Za Trku zadovoljstva i Dečju trku nisu potrebne prijave za učešće, već je potrebno samo se pojaviti na startu trke.

- Ovim putem obaveštavamo građane da će za vreme trajanja trke biti obustavljen saobraćaj na trasi trke u periodu od 18 do 21 sat.

Pozivaju se građani i vozači da budu tolerantni prema gostima i učesnicima trke.

Saobraćajna policija će, kada bude u mogućnosti, naizmenično propuštati vozačekada nema trkača na stazi - navode iz AK Vranjski maratonci.

Najnovije vesti