U lokomotivi kod Bujanovca još tinja vatra, vatrogasci u pripravnosti

Lokomotiva koja se u sredu zapalila kod Levosoja prebačena je na pomoćni kolosek Železničke stanice Bujanovac, ali iz nje i dalje vidi beličasto-plavi dim, javlja portal Bujanovačke.

Nadležni sa železnice zahtevaju prekid električnog napona kako bi vatrogasci nastavili sa gašenjem, javlja reporter sa lica mesta.

Jedan vatrogasni kamion je u pripravnosti za gašenje.

Prisutna je i stručna komisija Železnice Srbije, kao i ljudi zaduženi za bezbednost u ovom preduzeću koja treba da utvrdi uzrok eksplozije i požara.

Za sada je nepoznato da li je iscurelo trafo ulje iz lokomotivinog postrojenja, kao ni da li se u lokomotivi nalazi pirilensko ulje koje važi za veoma štetno i opasno, ili se radi o nekom drugom ulju.

Železnički saobraćaj na pruzi Bujanovac- Preševo bio je prekinut do četvrtka prepodne, a posle incidenta jedno vreme je bio zatvoren i drumski Koridor 10 između ova dva grada, a saobraćaj bio preusmeren na tzv. stari put.

Saobraćaj je u četvrtak normalizovan.

Podsećanja radi, okomotiva iz sastava teretnog voza "Srbija Kargo" koji je prevozio kontejnere sa robom zapalila se u sredu oko 17 časova na ulazu u železničku stanicu Bujanovac kod Levosoja, a gašenje požara trajalo je duže od tri sata.

Najnovije vesti