Mašinovođama ukazana pomoć zbog problema sa disanjem

Dvojici mašinovođa iz lokomotive koja se zapalila u sredu poslepodne kod Levosoja, ukazana je lekarska pomoć zbog problema sa disanjem, piše portal Bujanovačke pozivajući se na izvore iz Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu.

- Zbog udisanja dima mašinovođe su u sredu uveče imali problema sa plućima, ali su se brzo oporavili i nije bilo potrebe za upućivanje u bolnicu - kazao je dežurni lekar Dejan Stojanović.

Po njegovim rečima, osim zbrinjavanja mašinovođa, dežurne lekarske ekipe nisu intervenisale tokom i posle incidenta u Levosoju.

Nije bilo poziva meštana, niti je bilo ko od vatrogasaca, policajaca i ostalih uključenih u kriznu situaciju zatražio lekarsku pomoć.

- U tom teretnom vozu bile su dve osobe direktno izložene dimu i samo je njima pomoć bila neophodna - precizirao je Stojanović.

Lokomotiva iz sastava teretnog voza "Srbija Kargo" koji je prevozio kontejnere sa robom zapalila se u sredu oko 17 časova na ulazu u železničku stanicu Bujanovac kod Levosoja, a gašenje požara trajalo je duže od tri sata.

Bez opasne materije u vagonima

U vagonima voza čija se lokomotiva zapalila u sredu popodne kod Levosoja nije bilo opasnih materija, kako je prvobitno spekulisalo. Domaćinstva pored pruge evakuisana zbog opasnosti od novih eksplozija na lokomotivi i gustog dima koji se širio, rečeno je iz izvora bliskih Sektoru za vanredne situacije. Meštani Levosoja, njih oko 80, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini mesta gde se lokomotiva zapalila bili su prinuđeni da napuste svoje domove na oko 3 sata u sredu dok je trajalo gašenje požara.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti