U dva slučaja za jednu noć zaplenjeno 38 kilograma marihuane

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare u specijalnom bunkeru džipa belgijskih registracija otkrili više od 18 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave carina.

- Droga je otkrivena kada je, dolazeći iz smera Kosova i Metohije, na red kontrolu pristigao džip "ševrolet kaptiva", za čijim je volanom bio muškarac (47) iz okoline Vučitrna.

On je cariniku sa kojim je prvo došao u kontakt rekao da nema ništa da prijavi, osim ličnih stvari.

Međutim, izdvojen je za detaljnu kontrolu u kojoj je učestvovao i carinski službeni pas Neron.

Pas je odmah odreagovao na zadnji deo vozila, pokazujući carinicima gde treba da traže skriveni narkotik.

Kada je skinut tapacirung u prtljažniku automobila ispod njega se ukazao specijalno napravljeni "bunker", u kome su bili sakriveni paketi marihuane.

Iz njega je izvađeno 18 kilograma i 240 grama marihuane, koju su zajedno sa vozačem i automobilom preuzeli policija i tužilaštvo - navodi se u carinskom saopštenju.

Carinici su i drugi put iste večeri, na istom kontrolnom punktu, sprečili pokušaj krijumčarenja marihuane, prema prvim procenama ima oko 20 kilograma.

- Opet je iz smera Kosova i Metohije na red za kontrolu pristigao autobus hrvatskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Prizren - Zagreb.

Vozač i svi putnici rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Međutim, prilikom pregleda prtljaga u jednom od kofera pronađeno je 17 paketa marihuane koji su bili prekriveni belim čaršavom.

Ispostavilo se da kofer pripada državljaninu Hrvatske (55), koji je po otkrivanju droge rekao da nije imao pojma šta se u njemu nalazi jer je navodno dobio pet evra za uslugu da ga ponese do Zagreba.

Utvrđeno je da je ukupna težina 17 paketa marihuane, koliko ih je bilo u koferu, više od 19 kilograma - navode iz Uprave carina

Najnovije vesti