U Bloku Pošta-banka sada sve miriše na čisto i novo FOTO/VIDEO

U Bloku Pošta banka u prethodnih mesec dana izvedeni su radovi na kompletnom čišćenju i uređenju ovog stambeno-poslovnog bloka u samom gradskom jezgru grada Vranja.

Obilazeći u sredu ovaj kompleks gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je procedura za sređivanje ovog bloka trajala oko godinu dana, od registrovanja udruženja stambenih zajednica i izdvajanja sredstava iz budžeta grada, do izvođenja potrebnih radova na sanaciji.

- Zahvaljujući angažovanju svih relevantnih faktora dobili smo jedan potpuno uređen i reprezentativni kompleks u centru grada.

Ovaj blok je kompletno sređen, posebno me raduje da se zakupci lokala vraćaju i očekujem da će ovaj deo grada zaživeti u punom sjaju.

Pozivam i ostale stambene zajednice da se registruju, a mi ćemo iz lokalnog budžeta nastojati da obezbedimo sredstva za izvođenje potrebnih radova.

Budžet grada je stabilan i sada smo u prilici da izdvajamo sredstva za ove namene.

Posle Nove godine biće izvedeni radovi na rekonstrukciji krova zgrade "Braća Bajić", rekao je gradonačelnik.

Predsednica udruženja stambenih zajednica Blok Pošta Banka Nataša Stojiljković zahvalila se gradonačelniku i gradskom rukovodstvu na poverenju, podršci i pomoći u ovom poslu.

- Očišćen je prostor u površini od 2.000 kvadrata, sanirani delovi krova, zamenjene instalacije i izvedeni radovi na krečenju i farbanju celog komleksa.

Stanari zgrada i zakupci lokala nastaviće sa održavanjem i daljim sredjivanjem bloka - istakla je Stojiljkovićeva.

Danijel Vasiljević, gradski većnik za ekologiju i zaštitu životne sredine, dodao je da je sređivanjem ovog dela grada "rešen veliki ekološko-sanitarni problem", te da će grad "nastaviti da pruža podršku stambenim zajednicama".

Za sanaciju ovog prostora grad Vranje je iz budžeta izdvojio milion dinara.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Kako je bilo pre izvođenja radova pogledajte klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti