Učenik Pete škole treći na republičkom iz srpskog

Bogdan Stefanović, učenik OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojio je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika, potvrđeno je Vranje News-u u ovoj školi.

Takmičenje je održano za vikend u Tršiću, a zbog preklapanja datuma za pojedine učenike je u istom mestu organizovano i takmičenje iz geografije.

- Među tim učenicima našao se i Bogdan Stefanović.

Osim što je bio treći iz srpskog, on je na takmičenju iz geografije od ukupno 100 poena imao 92.

Da podsetimo da je Bogdan prvak države u istoriji, a na Republičkom takmičenju iz francuskog jezika pozicionirao se na peto mesto.

Ovaj skromni i talentovani učenik uporedo se spremao za takmičenja iako oblast i gradivo koje je pripremao nije bilo ni približno isto - navode iz škole.

Bogdan tvrdi da pored velikog truda i odricanja, ukoliko se vreme dobro isplanira, može sve da se postigne.

- Za sve moje uspehe zaslužni su i profesori koji su imali dovoljno strpljenja i vremena da mi često i nakon časova objasne sve što me zanima - ističe Bogdan.

Profesori OŠ Svetozar Marković tvrde da se ne sećaju da su poslednjih godina imali tako talentovanijeg đaka.

Bogdan je svestran i talentovan đak, koji je uspeo da čak na četiri republička takmičenja osvoji nagrade.

- Pred njim je svetla budućnost i nadamo se da će to da prepoznaju profesori u srednjoj školi i da će ljudi koji se bave obrazovanjem naći načina da ga nagrade i pomognu u njegovom daljem radu - poručuju iz njegove škole.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti