Učenik iz Vranja treći na Eko-paket kreativnom konkursu

Među ovogodišnjim pobednicima Eko-paket kretivnog konkursa, u kategoriji od 4. do 8. razreda osnovne škole (pojedinačni radovi), je učenik OŠ Branko Radičević iz Vranja Milijan Jovanović, koji je osvojio treće mesto sa radom „Ptica“.

Među grupnim pobedničkim radovima (kategorija učenici srednjih škola i studenti) je rad „Probudi se“, Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju.

Među dobitnicima utešnih nagrada, sa najviše onlajn glasova, nalazi se i Gimnazija Bora Stanković Vranje, sa radom „Planeta“.

Među radovima iz 50 Eko-škola širom Srbije, u sklopu Eko-paket kreativnog konkursa, u krugu za nagrade bila su i tri pomenuta rada iz Vranja i učestvovali na onlajn glasanju na facebook stranici koje je trajalo od 10. do 17. aprila.

Tema kreativnog konkursa za školsku 2017/2018. godinu, bila je biodiverzitet (biološka raznovrsnost).

Deca, učenici i studenti imali su zadatak da od upotrebljene tetra pak ambalaže predstave svoje omiljene biljke, životinje i čitave ekosisteme.

Želja organizatora pri izboru teme bila je da se mladi, zajedno sa svojim mentorima, upoznaju sa pojmom biodiverzitet, sa biljnim i životinjskim svetom i sa potrebom očuvanja biološke raznovrsnosti.

Žiri su sačinjavali predstavnici Ambasadora održivog razvoja i životne sredine i kompanije Tetra Pak.

Najnovije vesti