Glasajte za Milijana, vranjske gimnazijalce i studente na eko konkursu

Među radovima iz 50 Eko-škola širom Srbije, u sklopu Eko-paket kreativnog konkursa, u krugu za nagrade su i tri rada iz Vranja - "Probudi se", studenata Visoke poslovne škole primenjenih strukovnih studija, "Planeta", autorski rad petoro učenika Gimnazije Bora Stanković i "Ptica" Milijana Jovanovića, učenika petog razreda, OŠ Branko Radičević.

Zajedno sa ostalim radovima koji su ušli u uži izbor, i tri rada Vranjanaca učestvuju na onlajn glasanju na facebook stranici koje je počelo 10. i trajaće do 17. aprila.

Na kraju će se sabirati ocene žirija sa rezultatima glasanja i biće nagrađeni najbolji radovi, dok će utešne nagrade dobiti deset eko-škola koje prikupe najveći broj glasova u onlajn glasanju.

Tema kreativnog konkursa za školsku 2017/2018. godinu, bila je biodiverzitet (biološka raznovrsnost).

Deca, učenici i studenti imali su zadatak da od upotrebljene tetra pak ambalaže predstave svoje omiljene biljke, životinje i čitave ekosisteme.

Želja organizatora pri izboru teme bila je da se mladi, zajedno sa svojim mentorima, upoznaju sa pojmom biodiverzitet, sa biljnim i životinjskim svetom i sa potrebom očuvanja biološke raznovrsnosti.

Grupni radovi biće nagrađeni u sve tri uzrasne kategorije, a pojedinačni jednom od tri nagrade u svim uzrasnim kategorijama.

I ove godine tri mentora sa najvećim brojem prijavljenih radova dobijaju nagrade.

Žiri čine predstavnici Ambasadora održivog razvoja i životne sredine i kompanije Tetra Pak.

- Biramo najbolje radove, ali zato pozivamo i vas da nam pomognete u ovom izboru i glasate za rad koji vam se najviše dopada. Ove godine smo rešili da malo promenimo glasanje, pa umesto opcije like na facebooku, stavimo srce.

Molimo sve koji učestvuju u glasanju da se korektno ophode i ne dupliraju glasove, jer smo prethodnih godina imali probleme.

Ukoliko uočimo ponovo nepravilnosti, glasanje će biti odmah prekinuto - poručuju iz pomenute kompanije.

Još jednom, link na kome možete da pogledate radove i da glasate za naše Vranjance je:

https://www.facebook.com/pg/ekopaketsrbija/photos/?tab=album&album_id=1465910906846408

Najnovije vesti