Učenica Pete škole u evropskom finalu Hippo jezičke olimpijade

U finale Hippo jezičke olimpijade iz engleskog jezika plasirala se Dunja Stanojević, učenica odeljenja 6/3 Osnovne škole Svetozar Marković u Vranju.

Hippo olimpijada pod nazivom "Engleski bez granica" međunarodna je olimpijada koja promoviše engleski jezik, motiviše učenike širom sveta da se takmiče u poznavanju tog jezika i jača saradnju između nastavnika.

Glavni cilj je stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i duha sportske konkurentnosti između mladih ljudi zainteresovanih za engleski jezik iz celog sveta.

Evropsko finale održaće se u u Riminiju u Italiji od 16. do 18. septembra.

Dunjina mentorka je nastavnica engleskog jezika Lidija Ristić.

U OŠ Svetozar Marković ponosni su na Dunjin uspeh i podsećaju da su se već ranije iskazali na istom takmičenju.

"Učenici naše škole godinama unazad učestvuju na Hippo takmičenju i uspeh nikad ne izostane.

Najveći do sada ostvarila je Anđela Ristić (sa mentorkom Jasminom Milosavljević) 2019. godine kada je zauzela deveto mesto u finalu.

Nadamo se lepim vestima.

Dunji i Lidiji želimo mnogo uspeha u daljem takmičenju", poručuju iz uprave škole.

Prva olimpijada iz engleskog jezika u organizaciji Global Hippo Associoation održana je 2013. godine sa oko 5.000 učesnika iz 6 zemalja i 43 finalista.

Oko 35.500 kandidata iz 40 zemalja učestvovalo je na Hippo 2019, sa 150 učenika koji su se takmičili u poslednjoj rundi.

Global Hippo Associoation je neprofitna organizacija osnovana 2012. godine s ciljem promovisanja značaja znanja engleskog jezika i okupljanja dece iz različitih zemalja.

Takmičenje se organizuje pod pokoviteljstvom Gatehouse, međunarodno priznatog ispitnog odbora i Univerziteta Missouri u SAD.

Najnovije vesti