Trostruko smanjen broj predmeta Gradskog pravobranilaštva

Ukupan broj izvršnih predmeta u kojima je Gradsko javno pravobranilaštvo Vranja zastupalo interese lokalne samouprave, štiteći njenu imovinu, smanjen je trostruko u odnosu na 2018. godinu, pokazuje izveštaj o radu ovog gradskog organa za 2019. godinu.

Ovaj dokument u ponedeljak su na prvoj sednici u novom sazivu razmatrali članovi Gradskog veća i njima je predočeno da je kao izvršni poverilac Gradsko pravobranilaštvo zastupalo je grad u 28 predmeta, a kao izvršni dužnik u 93, što u konačnom daje ukupnu brojku od 121 predmeta.

- U 2018. imali smo 413 zavedenih predmeta, a u 2019. samo 121 - izjavila je nakon sednice portparolka veća Danijela Milosvaljević.

Ona je kazala da je izveštaj Gradskog javnog pravobranilaštva za 2019. godinu na sednici veća usvojen jednoglasno i da će biti prosleđen Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.

- Ocenjeno je da je Pravobranilaštvo odlično radilo u prethodnom periodu - navela je Milosavljevićeva.

Gradsko javno pravobranilaštvo je organ koji pruža pravnu zaštitu imovinskih prava i interesa grada Vranja i organa koji se finansiraju iz gradskog budžeta pred sudovima i drugim državnim organima.

Najnovije vesti