Trostruko manje upala pluća, više otpuštenih nego primljenih u bolnicama

U COVID ambulanti ATD-a u Vranju u petak su obavljena 264 pregleda, 21 više nego u četvrtak, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema preseku podataka od subote ujutro povoljan je statistički podatak o padu broja tzv. prvih pregleda, odnosno situacija u kojima se pacijenti prvi put javljaju lekaru nakon pojave simptoma.

Za razliku od 106 u četvrtak u petak su lekarima ATD-a na pregled došla 92 takva pacijenta, dok je ostatak pregleda bio kontrolnog tipa.

Smanjio se i broj upala pluća - posle zabrinjavajućih 89 od četvrtka u petak je dijagnostifikovano 29 nakon urađenih 169 snimaka na rendgenu.

Urađea su 104 antigenska testa (u četvrtak 126), od kojih su 34 (dan ranije 43) bili pozitivni.

Urađeno je i 14 PCR testova za koje se čekaju rezultati.

Kada je reč o COVID bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju, tamo je hospitalizovano 130 pacijenata, 11 manje nego u četvrtak.

Od tog broja 121 je pozitivan na koronavirus, bronhopneumoniju ima 127 (11 manje nego u četvrtak), a na kiseoniku je 56 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata (šest manje nego dan ranije), a 22 su otpuštena na kućno lečenje (sedam više nego u četvrtak).

Trenutan broj slobodnih bolničkih postelja je 30, 11 više nego u četvrtak.

Najnovije vesti