Trojka uhapšena pod sumnjom na davanje mita vranjskom matičaru

Tri osobe - A. A. (1968), Đ. I. (1964) i B. P. (1981) - uhapšene su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela davanje mita, dok je krivičnom prijavom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita obuhvaćen matičar (56) iz Gradske uprave Vranje.

"Kako se sumnja, matičar je od osumnjičenih primao novac kako bi, bez odgovarajuće dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih, što je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju.

Takođe je, sumnja se, primio novac kako bi izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih jednoj osobi, iako ona nije bila prisutna, niti je dala drugome ovlašćenje za to", piše u saopštenju MUP-a.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Ovo je nano cestica.Proverite njihovu imovinu bice vam jasno da su one postojale za usluge Albancima sa Kosova uz debelu proviziju.

Znači i to rade.. trgiju mrtvima...pa gde će im duša...o paro vadiš li dušu..

Najnovije vesti