Trojica poslanika iz Vranja i Vranjske Banje u skupštinskim klupama

Trojica poslanika predstavljaće grad Vranje i gradsku opštinu Vranjska Banja u tek konstituisanom sazivu Skupštine Srbije.

To su Dragan Nikolić Nika iz Srpske stranke zavetnici i Momir Stojilković iz Karićevog Pokreta snaga Srbije iz Vranja, dok je iz Vranjske Banje treći put zaredom poslanik lider Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vranje Slaviša Bulatović.

Tekst zakletve koji su sva trojica položili glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi".

Nikolić

Dragan Nikolić Nika rođen je 1960. Završio je Pravni fakultet. Po profesiji je advokat. Bio je u političkoj karijeri narodni poslanik SRS, SNS i sada Zavetnika u Skupštini Srbije. Od 2002. do 2006. bio je jedan od pravnih zastupnika oštećenih dečaka u Slučaju Pahomije. U politici je od 1990. godine. Bio je u SPO, Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine, potom u SRS, Novoj Srbiji, SNS, jedno vreme blizak Seljačkoj stranci Marjana Rističevića i Stranci srpskog jedinstva Borislava Pelevića. Do maja 2011. godine obavljao je poslove poverenika Okružnog odbora SNS-a, kada je imenovan za predsednika Okružnog odbora stranke za Pčinjski okrug. Trenutno je potpredsednik IO Zavetnika.

Stojilković

Momir Stojilković je po profesiji diplomirani inženjer poljoprivrede. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1986. Radnu karijeru započeo je u DP Poljoprodukt kao tehnolog, a kasnije je bio rukovodilac proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor "Frigoprodukta", a potom radio kao šef prodaje u privatnoj firmi Nutriko pre nego što je postao direktor Komrada. Nakon unutarstranačkog sukoba, smenjen je sa funkcija direktora u Komradu i potpredsednika Gradskog odbora SNS u maju 2019. Potom je pristupio Karićevom PSS-u.

Bulatović

Slaviša Bulatović rođen je 1975. godine. Živi u Vranjskoj Banji. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Radio je ranije u Sektoru za opšte i pravne poslove HK Simpo. Šef vranjskih naprednjaka postao je u julu 2015. godine, nakon što je neko vreme bio kopoverenik odbora sa Goranom Nikolićem. Pre SNS bio je lider URS-a u Vranjskoj Banji. Kao poslanik u Skupštini Srbije bio je član Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Pre poslaničkog mandata bio je načelnik Pčinjskog okruga.

Pčinjski okrug daje još nekoliko poslanika.

Iz Bujanovca je to Šaip Kamberi sa liste Koalicija Albanaca Doline, iz Surdulice potpredsednik SPS-a Novica Tončev, a iz Vladičinog Hana Nenad Mitrović, sa liste Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Još nekoliko poslanika poreklom sa krajnjeg juga sedeće u supštinskim klupama, ali oni nemaju projavljeno prebivalište u ovom delu zemlje.

Najnovije vesti