Trojica fudbalera napustili Dinamo, u subotu promocija tima za Prvu ligu

Još trojica fudbalera, koji su odigrali debitantsku sezonu Dinama u fudbalskoj Super ligi Srbije, napustili su klub, potvrđeno je Vranje News-u u upravi.

Reč je o ofanzivnom veznom fudbaleru Zakariji Suraki, levom beku Nikoli Vukajloviću i veznom fudbaleru Marku Đurišiću.

Sva trojica ostaće superligaški igrači jer su Suraka i Vukajlović potpisali za Mladost iz Lučana, jednu od najboljih ekipa lige, dok se Marko Đurišić vratio u Vojvodinu.

I dok su prva dvojica dobijali šansu u Super ligi samo na kašičicu, i to pretežno u prvom delu sezone, čudi da se Dinamo tako lako odrekao usluga Marka Đurišića koji je u finišu sezone, posebno u plej aut fazi, pokazao da može biti jedan od oslonaca tima u tzv. srednjem redu.

Nekoliko važnih fudbalera tima iz prošle sezone napustili se ranije klub, pre svih najbolji strelac Dinama Željko Dimitrov, golman Nikola Lakić, te štoper Danijel Gašić koji se "penzionisao".

Vranjski klub je prethodno saopštio da više ne računa na levog spoljnog fudbalera Luku Ratkovića.

U vezi sa ovim fudbalerom Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost optužio je trenera i predsednika Dinama Dragana Antića da je, navodno, fizički nasrtao Ratkovića u poluvremenu utakmice plej aut faze Dinamo - Spartak u Vranju, što su iz vranjskog kluba demantovali.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je početkom juna vranjski Dinamo zabranom registracije novih fudbalera zbog neizmirenih dugovanja, što je u tom momentu značilo da vranjski klub neće moći da dovodi pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Predsednik i trener Dinama Antić, koji je suspendovan na 15 meseci zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu, izjavio je nakon toga da je Dinamo izmirio dugovanja i da će moći da se igrački pojača za novu sezonu.

Ova informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora FSS.

Prozivka fudbalera koji će činiti ekipu u povratničkoj sezoni u Prvoj ligi Srbije zakazana je za ponedeljak 24. juna na Stadionu Jumko.

Najnovije vesti