Trista hiljada dinara prikupljeno za Danicu na Humanitarnom bazaru

Trista hiljada dinara prikupljeno je na "Humanitarnom bazaru za Danicu" koji je u subotu održan u Vranju u organizaciji vranjskog udruženja Roditeljstvo plus na šetalištu u centru Vranja.

Prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Vranjanke Danice Janjić.

"Ovo je apsolutni rekord Udruženja kada je reč o organizovanju humanitarnih akcija i bazara", saopšteno je iz Roditeljstva plus.

Humanitarni bazar u subotu trajao je od 9 do 21 sat na šetalištu ispred Robne kuće u centru Vranja.

Organizovan je dvočasovni muzičko-zabavni program, prodajni štandove i klovn animacije za najmlađe, uz učešće više od 50 donatora i dvadesetak volontera.

Nastupio je i pevač iz Vranja Ognjen Čvorović.

Kupovinom ukrasa, ručnih radova, knjiga, rezanog i saksijskog cveća, peškira, ikona, grnčarskih, pekarskih i poslastičarskih proizvoda građani su svojim prilozima dali doprinos da Danica ponovo hoda.

Udruženje Roditeljstvo plus i JU Narodni univerzitet u Vranju imali su pre humanitarnog bazara i humanitarnu radionicu dekupaža tokom koje je preko kotizacije prikupljeno i na namenski račun za Danicu uplaćeno 15.000 dinara.

DANICA

Danica Janjić rođena je 2004. godine u Vranju. Prema informacijama sa sajta Fondacije Budi human o svoje dvanaeste godine bila je sasvim normalno dete koje je uživalo u igri sa svojim vršnjacima.

"Godine 2016. godine se sve srušilo. Danici je dijagnostikovan tumor kičmene moždine i celokupan život do tada se promenio. Usledila je operacija u Kliničkom centru u Beogradu. Na sreću, patohistološki nalaz je pokazao da je uklonjeni tumor bio dobroćudan i da par meseci nakon operacije treba da ode na rehabilitaciju u Banju Koviljaču, gde će stati na svoje noge i prohodati. Sve je ukazivalo na oporavak koji ide u dobrom smeru, međutim, polovinom 2017. godine situacija se pogoršala i Danica je bila prinuđena da koristi invalidska kolica. Tuđa pomoć je bila neophodna. Usledile su mnogobrojne rehabilitacije u Banji Koviljači, Seltersu i mnogim drugim centrima. Lečila se i u Klinici za rehabilitaciju "dr Miroslav Zotović" u Beogradu. U celoj situaciji Danica se pokazala kao izuzetno jaka i uporna devojčica koja ne skida osmeh sa lica i hrabro se bori svakim danom. Naporno vežba svaki dan kako bi ponovo stala na svoje noge. Prema rečima neurohirurga koji na osnovu snimaka magnetne rezonance prati Daničino zdravstveno stanje vidljivi su pozitivni pomaci koji ulivaju nadu. Sledeći korak koji treba uraditi jeste, problem koji Danica ima sa posledičnom skoliozom kičme koja joj pravi dodatne probleme u držanju tela i otežava protok likvora unutar kanala kičmene moždine. Danici su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede, rehabilitaciju neurorobotikom, za medicinsku opremu kao i za putne troškove i smeštaj. Pomozimo ovoj devojčici da ponovo napravi korak i ostvari najveću pobedu u svom životu", poručuje se u apelu za pomoć Fondacije Budi human.

KAKO JOŠ POMOĆI

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1043 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1043 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038023-68

Uplatom na devizni račun: 160600000103822350
IBAN: RS35160600000103822350
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Najnovije vesti