Trinaesti Oficirski bal: Lepota i duh igara Stare Srbije FOTO/VIDEO

Lepota i duh stare srpske muzike, igara i kola, osetio se i u petak uveče po trinaesti put, na Oficirskom balu u Domu vojske u Vranju čiju je tradiciju, na sreću grada i vranjskog kraja, oživela Četvrta brigada Kopnene vojske 2008. godine.

Nesvakidašnji događaj, osoben, podignut na jedan viši nivo u odnosu na dešavanja u vezi sa sličnim povodima širom Srbije, Oficirski bal u Vranju sve više postaje svetkovina vredna toga da se samo zarad nje dođe u Vranje kako bi se osetio duh jednog neopravdano zaboravljenog vremena.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa izjavio je na početku večeri da je povod okupljanja nastavak tradicije oficirskih balova, na kojima se sluša stara srpska mzika i igra uz nju, te da je namera da učesnici uživaju u druženju, pesmi, igri i plesu.

- Čast mi je da otvorim još jedan oficirski bal na kome će se pripadnici četvrte brigade KoV družiti sa najviđenijim ljudima iz svih struktura društva - rekao je Stopa.

Balu je prisustvovalo najviše gradsko i okružno rukovodstvo i predstavnici institucija.

Oficiri i podoficiri Četvrte brigade Kopnene vojske, njihove supruge i devojke, predvođeni plesnom grupom "Tamo daleko", svojim igrama doprineli da svi učesnici osete lepotu i duh stare srpske muzike i srpskih kola.

Čuli su se i igrali "Kraljevo kolo", "Oficirsko kolo", valceri i kola, uz "Kreće se lađa francuska", "Raslo mi je badem drvo", "Onamo namo", "Najduža noć", "Tamo daleko", te vranjske narodne pesme popu "Šano dušo", "Iz Banju ide", "Puče puška" itd.

U sklopu programa nastupili su vokalni solisti Banimir Stošić Kace i Milica Kostić, te plesna grupa "Tamo daleko".

Nekoliko pesama otpevali su pripadnici Vojske, poručnik Goran Stojanović i vodnik Nenad Smiljković.

Drugi put su na Oficirskom balu u Vranju učestvovali kamerni sastav i hor Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju.

Prijatelji bala bili su OTP banka (bivša Societe Generale banka) i Kompanija Jumko.

Oficirski bal organizuje se obično u vreme između proslava 31. januara - Dana brigade i 15. februara - Dana državnosti Srbije.

Celokupan snimak Oficirskog bala pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti