Trideset jedan novinarski uradak u konkurenciji za nagradu Slađana Veljković

Prijava na konkurs za novinarsko priznanje "Slađana Veljković" više nije moguća jer je rok za dostavu radova istekao 15. juna u ponoć, saopšteno je iz Udruženja CMTDO u Vranju koje organizuje ovaj konkurs.

"Nakon obavljene selekcije radova koji ispunjavaju uslove konkursa, u konkurenciji se našlo 18 autora koji su se na konkurs javili sa 31 radom.

Ukupno je u kategoriji reportaža stiglo 16 radova, u kategoriji novinarski poduhvat 22, dok se za kategoriju najbolji uređivački rad u lokalnim medijima prijavilo troje urednika", saopšteno je iz CMTDO.

Ove godine na konkurs su pristigle novinske, televizijske, radio i internet forme, dodaje se.

"Zanimljivo je da su se u konkureciji pored novinara redakcija iz Srbije našli i novinari iz Severne Makedonije", dodaju organizatori.

Ove godine odluku o dobitnicima doneće žiri sa Momčilom Popovićem, šefom DESK -a Večernjih novosti na čelu.

U žiriju su i Ljubica Zdravković Džonov, urednica RTV Vranje, te Ljiljana Stojanović, urednica Regionalne agencije Jugpress.

Nagrada će biti dodeljena 8. jula na dan kada je Slađana Veljković preminula.

Lane je za novinarski poduhvat nagrađen novinar Radoman Irić iz Vranja, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala je uredniku portala Vranje News Dejanu Dimiću, dok je priznanje za najbolju reportažu otišlo u ruke Jelene Marinović, novinarke RTS-a za reportažu "Pristojan krov nad glavom, pre zime - imperativ za malu Nađu".

U prošle godine naknadno ustanovljenoj kategoriji (COVID reportaža) priznanje je otišlo Jeleni Ćosin iz Novosti za reportažu pod nazivom „Obolela od korone, majka joj umrla, izbačena iz stana“.

SLAĐANA

Slađana Veljković preminula je 8. jula 2011. godine. Svoju novinarsku karijeru započela je i izgradila u novinama Vranjskim, gde je bila dugogodišnja urednica. Poslednje tri godine života radila je u Večernjim novostima i u prepoznatljivom stilu izveštavala o svim događajima sa juga Srbije.

Najnovije vesti