Tri preminula među kovid pacijentima u Vranju za dan

Posle dva dana bez smrtnih slučajeva, Vranje je opet imalo tri preminula među hospitalizovanim covid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) u poslednja 24 sata, saopšteno je u ponedeljak ujutro iz PR službe ZC.

Na bolničko lečenje zbog korone u COVID bolnice u Vranju u poslednja 24 sata primljena su 3 nova pacijenta (juče 5), a otpušteno 5 (dan ranije 18).

U dve COVID bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 89 pacijenata, 5 manje nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 57, jedan manje nego juče.

U COVID bolnicama je 69 slobodnih mesta, 7 više nego juče.

Na bolničkom lečenju zbog covid-a, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja manji za 4,9 odsto

U COVID ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za nedelju, obavljeno je ukupno 127 pregleda (juče 236), od čega 62 prva (prethodnog dana 77) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađeno je 7 PCR i 68 antigenskih testova (dan pre 86) od kojih su 22 (dan ranije 32) bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 32,3 i manji je za 4,9 odsto je manji nego prethodnog dana kada je iznosio 37,2.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...