Tri poslanika iz Vranja od danas u Skupštini Srbije

Interese birača iz Vranja u novom sazivu Skupštine Srbije predstavljaće tri narodna poslanika.

To su Slobodan Petrović (sa liste Srbija protiv nasilja), te Goran Nikolić i Dragan Nikolić sa liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane.

Slobodan Petrović (1990) je master pravnik i predsednik Pokreta SRCE u Vranju, Goran Nikolić (1976) je diplomirani ekonomista i direktor Elektrodistribucije Vranje, a Dragan Nikolić (1960) dugogodišnji vranjski advokat.

Vranjanka iz Beograda u parlamentu

Novi mandat u parlamentu Srbije obezbedila je Zagorka Aleksić (devojačko Baščarević), Vranjanka koja već duži niz godina živi u Beogradu, visokopozicionirana u Jedinstvenoj Srbiji Dragana Markovića Palme. Za poslanicu je izabrana sa liste Ivica Dačić - premijer Srbije. Aleksićeva je rođena 1987. godine, diplomirani je politikolog. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Ovo joj je treći mandat u Skupštini Srbije.

Još petorici poslanika iz Pčinjskog okruga u utorak su potvrđeni mandati u Skupštini Srbije.

To su Novica Tončev iz Surdulica (SPS), Nenad Mitrović (DS) i Zoran Stojanović (NADA) obojica iz Vladičinog Hana, Šaip Kamberi (PDD) iz Bujanovca i Nenad Krstić (SNS) iz Trgovišta.

U Domu Narodne skupštine Srbije u utorak je održana konstitutivna sednica parlamenta, na kojoj su potvrđeni mandati narodnih poslanika novog skupštinskog saziva, četrnaestog nakon obnove višestranačja.

Nakon potvrđivanja mandata i polaganja zakletve, Skupština Srbije je za danas završila rad.

Dragan Nikolić

Rođen je 10. maja 1960. godine. Po profesiji je advokat. U politici je od 1990. godine . najpre kao član Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, Srpske radikalne stranke, bio je blizak Seljačkoj stranci Marjana Rističevića, a bio je i kandidat Stranke srpskog jedinstva Borislava Pelevića na izborima 2004. nastupio, na listi Za narodno jedinstvo. Prema nezvaničnim podacima bio je član i Srpskog pokreta obnove. U novembru 2006. izabran za predsednika Pčinjskog odbora Nove Srbije, kada je ta stranka bila na vlasti, a ostavku je podneo 2009, nakon čega je ušao u Srpsku naprednu stranku. Bio je i potpredsednik IO Srpske stranke Zavetnici. Prema podacim sa sajta otvoreniparlament.rs, Nikolić je do sada pet puta biran za narodnog poslanika. Prvi put u četvrtom sazivu od 1997. do 2001, zatim u devetom sazivu od 2012. do 2014, u desetom sazivu od 2014. do 2016. godine, u trinaestom sazivu od 2022. godine do nedavno i sada u četrnaestom sazivu ponovo.

Slobodan Petrović

Rođen je 1990. godine, Bio je na 56. mestu poslaničke liste Srbija protiv nasilja na prethodnim parlamentarnim izborima. Odbornik je u Skupštini grada Vranja. U januaru 2023. izabran je na čelo Gradskog odbor Srbija centra (SRCE) u Vranju. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u Skupštni Srbije.

Goran Nikolić

Rođen je 1976. godine. Po profesiji je diplomirani ekonomista. Radko je ranije u kompaniji Simpo. Direktor je Elektrodistribucije Vranje i potpredsednik SNS Vranje. Živi u Vranju. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...