Tričković: Smena Stojilkovića izvedena na legalan način VIDEO

Sekretar Skupštine grada Vranja Marko Tričković demantovao je u sredu tvrdnje direktora JKP Komrad Momira Stojilkovića, iznete tokom rasprave o njegovoj smeni sa funkcije, da Mandatsko imunitetska komisija navodno "nije bila nadležna da utvrdi predlog za smenu".

- Član 48, stav 2 Zakona o javnim preduzećima predviđa da predlog za razrešenje direktora javnog preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, "podnosi nadležni organ lokalne samouprave".

Po Statutu grada Vranja to je upravo Komisija za mandatsko imunitetska pitanja, izbor i imenovanja koja članom 67, stav 2 predlaže odnosno utvrđuje predlog za razrešenje direktora javnih preduzeća - kazao je Tričković.

Stojilković je, pre nego što je smenjen, predložio da se tačka o njegovoj smeni, koja je naknadno uvrštena u dnevni red, povuče sa dnevnog reda iz nekoliko, kako je rekao, "proceduralnih razloga".

- Mandatsko imunitetska komisija ne može da bude predlagač, ona može da radi po predlogu, da razrešava i daje predloge za imenovanja - naveo je Stojilković.

On je takođe tvrdio da Zakon o javnim preduzećima, u članu 48 stav 4, kaže da "direktor nakon dobijanja obrazloženja ima rok od 20 dana da da svoje objašnjenje na obrazloženje".

Stojilković je kao proceduralnu grešku naveo i da nije dobio skupštinski materijal za ovu sednicu.

- Poslat je na mejl Komrada, ne na moj lični, a ovo se tiče mene lično i moje "glave" - kazao je Stojilković, tražeći da se tačka dnevnog reda odloži za naredni period.

Skupština je u nastavku izglasala njegovu smenu.

Najnovije vesti