Trgoviški tim se obrukao u pretposlednjem kolu u Pirotu: Radnički - Pčinja 7:0

Vranje - Sve ono dobro što su napravili tokom prolećnog dela sezone u Srpskoj ligi Istok, fudbaleri FK Pčinja u Trgovištu dobro su poljuljali teškim porazom od 7:0 (4:0) na gostovanju Radničkom u Pirotu, u okviru pretposlednjeg 29. prvenstvenog kola.

Uprkos tome što je pirotski Radnički četvrti na tabeli, ovakav debakl niko nije očekivao, pa ni sami fudbaleri i uprava FK Pčinja, jer je to najteži poraz otkad se Pčinja nastupa u ovom rangu takmičenja.

Golove za Radnički postigli su Mitar Stojanović u 5, 15 i 70. minutu, Radivojević u 34. i 75, te Sekulić u 7. i 60. minutu.

Donekle opravdanje za ovaj poraz Pčinjani mogu potražiti zbog energetskog pražnjenja nakon osvajanja Kupa Pčinjskog okruga protekle sedmice protiv Nebeskih anđela.

Ovo bledo izdanje Pčinjani, koji su polusezonu odigrali na nivou vrednom hvale (sve do ove utakmice), pokušaće da isprave u poslednjem kolu kada će u Trgovištu dočekati trinaestoplasiranog Hajduk Veljka iz Negotina.

Trenutno je Pčinja deveta na tabeli Srpske lige Istok sa 36 bodova i obezbedila je opstanak u ligi.

Na tabeli ubedljivo vodi kruševački Trajal sa 65 bodova i on je obezbedio povratak u Prvu ligu.

Na drugom mestu je Budućnost iz Popovca sa 51 bodom, a trećeplasirani je Radnički iz Svilajnca sa 48 bodova.

Upravo dva derbija odigraće u poslednjem kolu prva četiri tima na tabeli.

Trajal će ugostiti Svilajnčane, a Budućnost pirotski Radnički u Popovcu.

Samo šampion u Prvu ligu

Samo prvak Srpske lige Istok, u ovom slučaju kruševački Trajal, plasiraće se u Prvu ligu Srbije, kao i prvaci srpskih liga Beograd, Vojvodina i Zapad. Iz Srpske lige Istok ispašće tri najslabije plasirane ekipe i još onoliko klubova koliko ih se u ovu ligu vrati iz Prve lige. U Srpsku ligu Istok plasiraće se najbolje plasirani timovi zonskih liga Istok, Zapad, Jug i Centar.

Najnovije vesti