Trajal osvojio kup RIS-a, Surdulica domaćin za primer

Pobednik fudbalskog kupa Regiona istične Srbije (RIS) je ekipa Trajala iz Kruševca, koja je posle više sreće u dramatičnom izvođenju penala savladala ekipu Moravca iz Mrštana rezultatom 6:5.

Meč je odigran u Surdulici, na stadionu FK Radnik, koji je bio odličan domaćin finalistima, kao i u prilikom finala Kupa Srbije koje je prošle sezone odigrano na istom stadionu između beogradskog Partizana i lučanske Mladosti.

U finalu kup takmičenja RIS sastale su se dve najbolje ekipe i igrom potvrdile da s pravom odlučuju ko će se plasirati među 32 najbolje ekipe u državnom kup takmičenju.

Izjednačena utakmica sa puno šansi na obe strane i prilično nervoze pred sam kraj utakmice odigrana je na zadovoljstvo oko hiljadu fudbalskih zaljubljenika.

Šanse su stvarali i jedni i drugi a na kraju više sreće ili odlučnosti imali su igrači Trajala koji su i prvi poveli, pogotkom Jovanovića u 69. minutu utakmice.

Nisu se predavali igrači Moravac Oriona pa su u samom finišu utakmice golom Kostića u 84. minutu, stigli do izjednačenja i najrealnijeg rezultata utakmice.

Pobednika su odlučili penali.

Najnovije vesti