Tradicionalne nagrade za đake Saveta za bezbednost saobraćaja

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković uručio je u ponedeljak nagrade najkreativnijim mladim autorima na likovnom konkursu "Budimo svi bezbedni u saobraćaju", kojeg je raspisao Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Tričković je prilikom uručenja nagrada naglasio da Grad Vranje konstantno radi na unapređenju fizičko-tehničkih mera bezbednosti u zoni škola, kao i opremanju najmlađih rekvizitima za bezbednije učešće u saobraćaju.

- Unapređenje saobraćajne kulture posebno je važno kod dece koja su ujedno najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju.

Mališani se u ovom uzrastu osamostaljuju i kao pešaci, i kao korisnici prevoznih sredstava.

Stavovi koji se usvajaju u najranijem detinjstvu veoma su važni za bezbedno ponašanje u saobraćaju - rekao je Tričković.

Lokalna samouprava preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja već petu godinu zaredom tradicionalno organizuje likovni konkurs na temu bezbednosti u saobraćaju.

- Na ovaj način, putem igre i zabave, stimulišemo decu da razvijaju znanja i pozitivne navike kako bi dodatno uobličila svest i razmišljanje o pravilnom ponašanju u saobraćaju - rekao je Tričković.

Na konkurs je pristiglo 129 radova, a nagrađeno je petnaestoro mališana, po tri u svakoj kategoriji.

Najbolji su dobili bicikl, drugonagrađeni biciklističke kacige i svetla, a trećenagrađeni kacige.

Najnovije vesti