Trač ili istina: Bivši naprednjaci na čelu SPS-a Bujanovca

Bivši potpredsednici Opštinskog odbora (OO) SNS-a u Bujanovcu, Dalibor Kostić i Dejan Mihajlović, uskoro bi mogli da se visoko pozicioniraju u bujanovačkom SPS-u, javlja portal Bujanovačke, pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodno je dolazak "sveže krvi" u bujanovački SPS već gotova stvar, a Kostić i Mihajlović su viđeni u rukovodstvu lokalnog odbora socijalista.

Kostić na poziv Bujanovačkih nije želeo da govori o, kako je rekao, "spekulacijama oko preuzimanja SPS-a", ali je potvrdio da Mihajlović i on, sa još nekolicinom nekadašnjih funkcionera lokalnog SNS-a, planiraju da se uskoro politički angažuju.

Sve se dešava dve godine od kako su, naglašava Kostić, "nelegalno smenjeni sa stranačkih funkcija mimo statuta stranke".

- Još uvek nismo imali bilo kakve zvanične kontakte na osnovu kojih bi mogao da govorim o načinu na koji ćemo se vratiti u politiku, da li će biti nekakvog preuzimanja ili osnivanja grupe građana, ali svakako ćemo se angažovati - rekao je Kostić Bujanovačkim.

Kostić i Mihajlović su smenjeni u junu 2017. godine i od tada su, po Kostićevim rečima, neaktivni članovi SNS-a.

- Smenio nas je samovoljno šef odbora Nenad Mitrović koji je navikao da se samo on pita za sve i da autokratski vodi stranku, kako se ispostavilo pravo u propast.

Nakon što nas je smenio, za nas su vrata stranke potpuno zatvorena, iako smo se obraćali i centrali u Beogradu i predsedniku Vučiću - rekao je Kostić.

Tačka razdora bila je, kaže on, "Mitrovićevo svesno izbegavanje ulaska u lokalnu vlast posle izbora 2016".

- Plašeći se da učestvovanjem u vlasti iz njegove senke izađu mnogo sposobniji od njega samog minirao je interese stranke i glasača zarad sopstvenog.

Pokrenuli smo to pitanje i na kraju smo smenjeni, a oko Mitrovića su ostali slabići i poltroni - kaže bivši potpredsednik.

Razrešenje funkcionera Mitrović je tada obrazložio "prezauzetošću u profesionalnom životu", što po Kostiću "nije tačno", s obrzirom na to da je, kako kaže, "samo dve nedelje nakon smene u stranci prestalo i njegovo angažovanje u Nadzornom odboru Jumka".

Pored Kostića i Mihajlovića, pre dve godine je razrešen i treći potpredsednik stranke Nenad Zafirović, koji je ipak zadržao mesto direktora "Bivode" i do danas ostao aktivan član stranke i odbornik u lokalnoj skupštini.

Najnovije vesti