TOV: U Vranju 40 odsto turista više nego lane

Panel diskusija o temi Preispitivanje turizma - da ponovo razmislimo na koji način se bavimo turizmom, održana je u Vranju u organizaciji Turističke organizacije grada (TOV), a povodom 27. septembra - Svetskog dana turizma.

Tokom disusije prezentovani su projekti koje je pokrenula lokalna samouprava s ciljem unapređenja kulturno–turističke ponude grada.

Većnica Savić rekla je da su neki od njih su već realizovani, poput rekonstrukcije Muzej kuće Bore Stankovića, zgrade Narodnog muzeja, sa novom stalnom postavkom i sanacije krova zgrade Haremluka, dok će mnogi od njih tek biti završeni.

To su pre svega rekonstrukcija Baba Zlatine ulice, izrada idejnog rešenja starogradskog kompleksa Borin grad u naselju Tulbe i mnogi drugi.

Ovom prigodom predstavljeni su statistički podaci o broju turista koji su u prvih 8 meseci ove godine posetili Vranje, sa zaključkom da je taj broj u odnosu na prošlu godinu veći za 40 procenata.

"Lokalna samouprava uključila se i u realizaciju projekta Digitalizacija turističke ponude Srbije, kapitalnog projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija", istakla je Izabela Savić.

Ana Kostić, savetnica za poslove turizma pri Odeljenju za privredu i razvoj, govorila je o ulozi lokalne samouprave u razvoju turizma na osnovu poverenih poslova od resornog ministarstva.

"Akcenat je na upotrebi centralnog informacionog sistema E–turista, kao i na postupak katregorizacije ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja", kazala je Kostić.

Komentari

Posto je prosle godine bilo 10 gostiju, ove godine su dosli 14... I to je povecanje se belezi! Statistika je majka! Tako i vodja kaze da nam je prosto neprijatno kolko nam dobro ide a (Gorivo od 140 na 220 dinara, kafa od 200 na 400, meso od 600 na 1000, evro u padu na svetskom trzistu EUR 117.4, a USD 123)

Najnovije vesti