Tončev: Zahvaljujte SNS-u, ali lepše je kad vladate sami

Vi ste zahvalili vašim koalicionim partnerima iz SNS-a u Vranju na saradnji, ali ja hoću da vam poželim da ubuduće nemate koalicione partnere i da sami osvojite vlast u gradu, rekao je u utorak uveče na proslavi 28 godina vranjskog SPS-a potpredsednik partije i prvi surdulički socijalista Novica Tončev.

- Verujte mi da je lepo kad sami vladate.

U Surdulici postoje dve stranke u skupštini, koje su u koaliciji na republičkom nivou, ne i na opštinskom.

Dvadeset dva odbornika ima SPS, a trinaest naš koalicioni partner sa republičkog nivoa SNS.

To je ukupno 35, nemamo ni žutih, ni zelenih, nikakvih drugih.

Mi do sada ni sa kim nismo bili u koaliciji.

A, verujte mi da je bilo lepo kada je došlo pismo u kome iz SNS-a traže da uđu u koaliciju sa nama u lokalu - rekao je Tončev.

Potpredsednik SPS-a je u tom momentu podsetio da je "pet godina bio provlačen po novinama kao najveći lopov", te da je samo on "imao 24 krivične prijave, a načelnica opštinske uprave 18"...

- Kad sam dobio pismo od SNS-a u kome traže koalicioni dogovor, pitao sam naše buduće koalicione partnere da li su to sada odjednom utvrdili da smo pošteni, pa hoće sa nama, ili su oni veći lopovi od nas pa žele da zajedno krademo od opštine.

Nadam se da ću da dobijem odgovor na to pitanje- kazao je ironično Tončev sa bine na proslavi 28 godina vranjskog SPS-a.

NISAM PROTIVKANDIDAT DAČIĆU

Novica Tončev demantovao je pisanje pojedinih medija da će biti protivkandidat Ivici Dačiću za predsednika partije na Kongresu SPS-a 22. decembra.

- Pa ja sam ušao u SPS zbog Ivice Dačića.

Jedino što meni smeta je "beogradizacija" stranke.

Ljudi treba da budu zastupljeni u vrhu partije proporcionalno broju glasova koje dobijaju na izborima.

To je merilo našeg rada - kazao je Tončev.

Najnovije vesti