Tončev traži besplatne udžbenike za svu decu Srbije

Vranje/Beograd - Ministar Novica Tončev zatražio je u sredu da se dodatno obrati pažnja na privredni i turistički potencijal nerazvijenih opština, kao i da se obezbede besplatni udžbenici za decu sa ovih područja, ali i za svu decu u Srbiji.

Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić, Tončev je kazao da je neophodno "da se građanima omogući svaki vid pomoći, posebno kada je u pitanju obrazovanje mladih" koji su, kako je naglasio, budućnost naše zemlje.

"Od predsednika države i Vlade Srbije tražio sam da se, kao što je urađeno za Beograd, obezbede besplatni udžbenici za svu decu u Srbiji, jer smatram da obrazovanje treba da bude svima podjednako dostupno.

Znanje je jedina stvar koju niko ne može da vam oduzme, a naša deca su dokazala da su ogroman kapacitet, da su željni edukacije i svojim rezultatima utiču na promociju naše zemlje u regionu i svetu.

Takođe sam istakao i privredni potencijal koji nerazvijena područja nude, posebno Vlasnisko jezero koje je ekološki dragulj naše zemlje.

Ima ogroman potencijal za turistički napredak, koji bi značajno doprineo BDP-u.

Svaku priliku koristim da se borim za bolje uslove života i svakodnevno funkcionisanje ljudi iz opština četvrte kategorije po stepenu razvijenosti i imam sve više energije da radim jer vidim pomake i rezultate.

Punu podršku dao je predsednik Vučić, istakavši da Vlasinsko jezero jeste nacionalni projekat u koji treba ulagati", rekao je Tončev.

Najnovije vesti