Tončev sa delegacijom UNDP o podršci nerazvijenim opštinama

Vranje/Beograd - Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev susreo se u četvrtak u Vladi Republike Srbije sa stalnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Francin Pikap.

Oni su razgovarali o mogućim modalitetima pomoći i podrške razvoju nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, koja je od ključnog značaja za smanjenje siromaštva, što će posledično uticati i na brži ekonomski razvoj Srbije, a to je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije.

Tončev je izneo plan rada Kabineta za ovu godinu i segmente gde UNDP, svojom ekspertskom podrškom i projektima, može da doprinese što bržem i efikasnijem razvoju opština.

Reč je o opštinama koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam se danas susreo sa gospođom Francin i siguran sam da će nam, svojim znanjem i iskustvom UNDP mnogo pomoći, posebno pri kreiranju pojedinačnih strategija za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Moj kabinet i ja neprekidno radimo kako bismo stvorili što bolje prilike za rast i razvoj nedovoljno razvijenih opština i ostvarili maksimalne efekte.

Postoji mnogo prostora i potencijala za saradnju sa UNDP, aktuelnih projekata koji su usmereni upravo ka ovim ciljevima i verujem da ćemo, zajedničkim snagama i profesionalnim i posvećenim pristupom vidno poboljšati trenutno stanje u ovim opštinama.

Sa velikim entuzijazmom želimo da, zajedno sa celim timom Vlade Republike Srbije, a uz podršku UNDP, unapredimo grupu nerazvijenih i devastiranih opština, da život ljudi koji žive u njima bude jednako u fokusu kao i u razvijenijim delovima naše Srbije, pomognemo da prepoznaju svoje potencijale i talente, ukažemo da postoji mogućnost za rad i kvalitetniji život svih generacija – rekao je Tončev.

Najnovije vesti