Tončev potpisao ugovor o saradnji sa SKGO: Za efikasnije lokalne samouprave

Vranje/Beograd - Sporazum o saradnji koji predstavlja osnovu za nastavak ukupnih reformskih procesa u Srbiji potpisali su ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) Đorđe Staničić.

Sporazum predviđa stvaranje uslova za efikasno i kvalitetno pružanje usluga građanima na lokalnom nivou i uspostavljanje trajne i kvalitetne saradnje između centralnog i lokalnog nivoa vlasti.

"Raduje me da se sve veći broj organizacija uključuje u rad Kabineta koji podrazumeva da jedna po jedna nedovoljno razvijena opština prelazi u rang razvijenih što je glavni cilj Vlade Republike Srbije.

To je dug proces, ali moj tim i ja imamo jaku želju i energiju da pružimo svoj maksimum i omogućimo što bolje uslove za život u nerazvijenom područjima.

Kontinuiranim i posvećenim radom postavljamo prioritetne segmente koje poboljšavamo.

Potpisivanjem ovog sporazuma obavezali smo se da ćemo zajednički raditi na pripremi različitih propisa i jačanju i unapređenju organizacionih i administrativnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština, uz promociju primera dobre prakse i razmene znanja između tih opština.

Ovo će pomoći lokalnim samoupravama da budu efikasnije, da uvek imaju stručnu podršku, a time obezbeđujemo i
kvalitetan rad što će dovesti do još boljih rezultata", rekao je Tončev.

Saradnja će se realizovati u svim oblastima od opšteg interesa za unapređenje i osposobljavanje nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave za njihovo kvalitetno i efikasno funkcionisanje.

Sve aktivnosti biće realizovane kroz organizovanje javnih skupova i zajedničkog rada na izgradnji kapaciteta nedovoljno razvijenih jedinica lokalnih samouprava, posebno u smislu organizacije obuka, radionica i pripreme instruktivnih dokumenata (priručnika, vodiča, lifleta, brošura, zbornika radova) i drugih promotivnih materijala, kao i kroz pripremu i sprovođenje zajedničkih projekata.

Komentari

Ministar koji radi i vikendom. Ministar koji ne staje, ministar koji se jedini odrekao plate za razliku od drugih. Ministar kome bi se trebalo poveriti daleko veca funkcija u novom sazivu Vlade RS jer jedan je ministar Novica Tončev. Respekt, naklon ovakvom čoveku.

Definitivno je pokazao za ovo kratko vreme da je poverenje koje mu je ukazano od Aleksandra Vučića opravdao i dokazao se kao vredan ministar i ministar koji misli na Srpski narod.Ovo je pokazatelj definitivno da je ovaj čovek zaslužio mnogo više.Svaka čast Novici Toncevu

Najnovije vesti