Tončev: Imamo kompaniju koja želi da uloži 500 miliona evra u Vlasinu

Vranje/Surdulica - Ministar u Vladi Srbije u tehničkom mandatu Novica Tončev objavio je u ponedeljak na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu da je menadžment kompanije Das Capital Group izrazio želju da uloži oko 500 miliona evra u razvoj Vlasinskog jezera.

"Das Capital Group je tim ozbiljnih i profesionalnih ljudi, sa dugogodišnjim iskustvom.

Iskazali su želju da se na Vlasinskom jezeru izgradi Eko ikona Evrope - reč je o investiciji vrednoj više od 500 miliona evra, a to podrazumeva i 10.000 novih radnih mesta", napisao je Tončev čiji je resor u Vladi razvoj nerazvijenih područja.

On naglašava "višestruki značaj ovog nacionalnog projekta", jer on "podrazumeva i zapošljavanje ljudi sa lokala, povećanje životnog standarda, mogućnost stručnog usavršavanja za potrebe funkcionisanja ovog kompleksa".

"Da ne govorim o turističkom potencijalu i značaju priliva novca u jug Srbije.

Ta investicija će dalje omogućiti nove projekte i unapređenje razvoja ovog kraja.

Veliko mi je zadovoljstvo što konačno imamo ozbiljne eksperte sa kojima delimo zajedničke stavove po pitanju standarda očuvanja životne sredine, potencijala razvoja Vlasine i visokog kvaliteta izgradnje i ponude za sve goste", potencirao je Tončev.

Projekat podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavnog i sportskoh centra, bolnice, ski centra, marine, komercijalnog kompleksa sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja.

O ovom velikom projektu i njegovom značaju za rast i razvoj juga, dodao je, razgovaraće se sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

"Vlasinsko jezero je turistički dragulj juga Serbije i posebna pažnja se polaže upravo na očuvanje kompletnog eko sistema na Vlasini.

To je preduslov u vezi sa kojim nikada nije bilo kompromisa u pregovorima sa potencijalnim investitorima za Vlasinu", zaključuje Tončev.

Među investicijama koje je ova kompanija razvila i kojima upravlja su urbani poslovni hoteli, hoteli za odmor na moru, balneološki hoteli.

Svi se nalaze u perspektivnim gradovima i odmaralištima u procvatu.

Od 2007. godine Das Capital Group investira u Kini, Vijetnamu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima itd.

Najsličniji projekat ovom koji se planira za Vlasinu je Hotram rizort u Vijetnamu.

Komentari

Ako ovo sprovede čovek, a može jer znanje ne manjka, jedino ga može sprečiti opstrukcija bosanca i bg. Jer čoveku treba podići bistu šta sve radi i gradi. Za svu decu. Ovo je poduhvat svetskih razmera. Ako i neko pokušava da napravi nešto veliko, to je upravo gospodin ministar Novica Tončev. Respekt ministru i kabinetu.

Ako je tačna informacija, a verujemo da jeste jer i na slici se vidi ko razgovara i sa kim se razgovara, onda definitivno svi iz SNS Pcinjskog okruga kod gospodina ministra. Onako kolektivno da bi imalo i gde da se radi i da ima za decu posla. Moj glas. Moja podrška velikom čoveku sa slike Novici Toncevu.

Vest koja je sjajna. Vest koja je podigla region na noge. Ako je verovati priči i bude sprovedeno sa reči na dela. Pa makar i 1000 radnika bilo uposleno. 50 godina ekser nje zakovan na Vlasini.

Mi ovde u Vranje me mož pozorište i ulice 12 godine da napravimo. Ne mož da uposlimo 20 čoveka.

Novicu ostaviti pod hitno u Vladi rs. Dati odrešene ruke da napokon ovaj region i gradjani zivnu sa platama i primanjima. Ali pod hitnoooo.

Ma dajte, ljudi...odjednom investicije i to pred odluku o formiranju nove vlade. Jos ako budu investitiori kao onaj sto je kupio bio hotel na Vlasini koji ne radi godinama, onda im daleko lepa kuca. Ajde uozbiljite se...

Najnovije vesti