Tinejdžer krijumčario devetnaest pištolja

Dvadesetjednogodišnji švedski državljanin S.V. uhapšen je na albanskom prelazu Murićan, nakon što je kod njega pronađeno 19 pištolja, saopštila je Policija Albanije.

- S.V. je putovao autobusom koji saobraća na liniji Kosovo - Nemačka, a kod njega je pronađeno 19 komada vatrenog oružja tipa pištolj, kalibra 7.65 – stoji u saopštenju policije.

U zajeničkom saopštenju MUP-ova Albanije i Crne Gore navodi se da su policajci Odeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinici Carinske ispostave Sukobin, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, "postupajući po podatku koji je dobijen razmenom u međunarodnoj policijskoj saradnji, na ulazu u Crnu Goru zaustavili autobus inostranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na međunarodnoj liniji".

- Policajci i carinici su, angažovanjem policijskog službenog psa, pronašli putnu torbu sa pištoljima marke "Sig Sauer", kalibra 7,65 milimetara.

Torba je pronađena u boksu za prtljag, a pripada R.S.V. (21), državljaninu Švedske.

U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, R.S.V. i pronađeno oružje preuzeli su službenici granične policije Albanije, radi daljeg procesuiranja.

Ovom koordiniranom aktivnosti, sprečeno je krijumčarenje oružja i eventualno izvršenje teških krivičnih dela - kaže se u saopštenju.

Privedeni se tereti za trgovinu oružjem i municijom.

Najnovije vesti