Teodora Stojanović i Aleksandar Janjić najbolji sportisti Vranja FOTO/VIDEO

Teodora Stojanović iz Odbojkaškog kluba Panda najbolja je sportistkinja, a Aleksandar Janjić, član A reprezentacije i najbolji igrač KMF Vranje, najuspešniji sportista grada Vranja u 2023. godini, saopšteno je u utorak na tradicionalnom proglašenju najboljih u vranjskom sportu u prethodnoj godini, koje je prvi put održano u Pozorištu Bora Stanković.

Za najbolji sportski kolektiv u 2023. godini proglašen je Rukometni klub Vranje 1957.

Najbolji stručnjak u oblasti sporta u 2023. godini je trener KMF Vranje Goran Jović.

Najuspešniji sportski radnik godine je Jova Ristić, koordinator FK Prestiž.

Nagrada za sportsko iznenađenje u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Lazaru Ljubiću, reprezentativacu SU Iron MMA Team, a u ekipnoj FK Dinamo Jug-u.

Specijalna sportska priznanja za 2023. godinu dobili su Miroslav Đorđević iz SK Bubamara i Ljubodrag Stevanović, kapiten RK Vranje 1957.

Nagrade za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u prethodnoj godini u pojedinačnoj konkurenciji pripale su Siniši Stankoviću i Mariji Tasić Trajković iz AK Vranjski maratonci, dok je u ekipnoj konkurenciji priznanje dodeljeno Planinarskom klubu Železničar 2006.

Nagrade za životno delo u oblasti sporta dodeljene su Draganu Kostiću Ćufti, dugogodišnjem fudbaleru Dinama, treneru i sportskom radniku, te Stojanu Đorđeviću, džudisti, treneru i internacionalnom sudiji.

U kategoriji najboljih u školskom sportu uručena su priznanja pojedincima u osnovnim i srednjim školama.

Dodeljene su i posthumne nagrade porodicama Selvera Ajetovića iz FK Radnički i Dragani Ristić Mladenović, planinarki i alpinistkinji.

Na svečanosti je prikazan promo film o istorijatu vranjskog sporta.

U umetničkom delu programa nastupio je hor Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Pokrovitelj događaja bio je Grad Vranje.

Jović: Niz aktivnosti na razvoju školskog sporta

Članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović podsetila je, obraćajući se prisutnima na ceremoniji proglašenja, na tradiciju negovanja i razvoja sporta u Vranju, dugu skori vek i po, te da su prvi sportski događaji u Vranju organizovani krajem 19. veka.

"Lokalna samouprava oduvek je pomagala sportske klubove i pojedince, u materijalnom i organizacionom smislu. Gradsko rukovodstvo preduzima niz aktivnosti na razvoju školskog sporta, pruža podršku rekreativcima, profesionalcima i radi na unapređenju sportske infrastrukture", kazala je Jović.

Komentari

Da nije zalisno bilo bi smesno, Joca Ristic- najbolji sportski radnik za 2023.godinu, to je u redu i jeste najbolji. Ali, Joca Ristic je radnik Sportskog saveza grada Vranja i tri godine nije primio zaradu, iz razloga sto gradsko rukovodstvo smatra da je on nema pravo na zaradu,a dodelili mu nagradu? Ko je ovde lud?

Molim da se objasni šta znači nagrada SPECIJALNO SPORTSKO PRIZNANJE.

Da li je normalno, priznanja najboljima delili ljudi, koji nikad nisu bili makar sportisti......Mata i Koca....

Da li je ovo normalno šta se dešava u našem gradu. Sportsko specijalno priznanje koje je dodeljeno navedenom rukometašu je smešno.
Ko se razume u sport samo da kaže, sačuvaj bože, ima li te....

Sport takav kakav je ,takva su i priznanja površna,nezasluženo,lobiranja razna,koje je blizu vlasti njemu sve,komunistička i mnoga bez pravog osnova,to se radi godinama ,gube se prave vrednosti vrednosti kao i celo naše društvo

Šta tu radi Dejan Petrović zvani Četvrtko da li je dobio nagradu za najboljeg radnika Sportskih objekata gde pravi velike rezultate godinama i svojim ponašanjem tera i druge radnike da budu bolji i uspešniji,čovek zaslužio..

Samo napravite analizu gde se nalazi vranjski sport u kojim ligama se igraju fudbal, košarka, odbojka izuzeće je rukomet u koga se najviše ulaže i kompletna igračka i trenerska struktura sa strane i mali fudbal KMF koji se godinama održava u visoki rang sa malim sredstvima možda su pravi primer kako treba raditi

Gde su tu deca iz skijaskog kluba koja godina osvajaju medalje,treniraju o svojim troskovima.Niko se ne zapita o tom zdravom,teskom i spartanskom sportu.

Da lepo ste prepoznali.
Novac se daje u RK Vranje gde je kompletna igračka struktura sa strane.
Zar nije to tragedija vranjskog sporta.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...