Televizori u čekaonicama Zdravstvenog centra Vranje

U holovima službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i zdravstvenu zaštitu dece, na Ginekologiji, Internom odeljenju, kao i ispred velike konferencijske sale u Domu zdravlja Vranje u sredu su postavljeni TV prijemnici, saopštilo je rukvoodstvo ove zdravstvene ustanove.

- Televizori su postavljeni kako bi se pacijentima Zdravstvenog centra (ZC), period čekanja na preglede skratio i učinio prijatnijim.

U Zdravstvenoj stanici Vranjska Banja, u centralnoj čekaonici, upravo se radi montiranje i osposobljavanje još jednog TV prijemnika namenjenog pacijentima, krečenje prostorija i čekaonice kao i proširenje kartoteke.

U toku je nabavka promotivnog, zdravstveno-edukativnog materijala iz Instituta za javno zdravlje Republike Srbije "Milan Jovanović Batut" kao i sa RTS-a, sa kojim Ministarstvo zdravlja Republike Srbije zajedno realizuje kampanju pod nazivom "Rak je izlečiv".

Za naše najmlađe pacijente ćemo se pobrinuti da na ekranu, pored zdravstvenog video materijala za najmlađe, budu u mogućnosti da pogledaju crtane filmove renomirane škole animiranih filmova "ŠAF" Vranje, koje snimaju njihovi vršnjaci.

Ispred konferencijske sale televizor je postavljen za slučajeve kada su predavanja u toj meri posećena da nema mesta za prijem zdravstvenih radnika u samoj sali, te je neophodno da se obezbedi praćenje programa i u foajeu ispred sale - navode u saopštenju iz ZC Vranje.

Najnovije vesti