Svetosavska nedelja u Vranju počeće u utorak

Tradicionalna prosvetna, kulturna i duhovna manifestacija "Svetosavska nedelja" u Vranju biće održana od utorka 21. do ponedeljka 27. januara.

Manifestaciju će u utorak u 19 časova u sali Pozorišta Bora Stanković otvoriti gradonačelnik Slobodan Milenković, a prisutnima će se obratiti i episkop vranjski Pahomije.

Istog dana biće otvorena izložba pod nazivom "Kulturno i duhovno blago Manastira Sv. Prohor Pčinjski", posvećena 950. godišnjici izgradnje manastirskog zdanja.

Za 22. januar u 13 časova predviđeno je predavanje prof. dr Maje Anđelković o temi "Studenički tipik", takođe u zgradi pozorišta, dok će od 18 sati biti odigrana predstava "Princ se neće vratiti" u izvođenju ansambla domaćeg teatra.

Istog dana u 19.30 sati u Pozorištu Bora Stanković biće održano književno veče Dragana Velikića, na kome će biti predstavljen roman "Adresa".

U okviru programa namenjenog đacima gostovaće pisci za decu Gordana Vlajić, Violeta Jović, Žikica Dimitrijević i Stevan Milošević.

U Pozorištu Bora Stanković 23. januara u 20 sati biće održan celovečernji koncert Danice Krstić.

Sutradan, 24. januara, u Domu vojske će u 12 časova biti odigrana predstava Predškolske ustanove Naše dete pod nazivom "Putuje bez puta i put se za njim rađa".

U 19 časova na programu će biti predstava učenika OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji i polaznika Regionalnog centra za talente "Svetosavski put", a nakon toga i koncert Muzičke škole.

U Galeriji Narodnog univerziteta 25. januara u podne planirano je otvaranje izložbe likovnih radova učenika vranjskih škola.

Sat kasnije u vranjskom teatru biće održan program "Učenici Svetom Savi u čast" i promovisan list "Srećni Dani".

Takođe, biće uručene nagrade najboljim učesnicima na konkursima povodom "Svetosavske nedelje".

Istog dana, u 20 časova, u Pozorištu će biti održan koncert Jadranke Jovanović.

Duhovna akademija Eparhije vranjske biće održana 26. januara u 19 časova u Pozorištu Bora Stanković, a na njoj će besedu održati episkop vranjski Pahomije.

Na Savindan, 27. januara, u prisustvu članova Odbora, u Hramu Svete Trojice u Vranju biće obavljeno rezanje slavskog kolača.

Proslava u školama počeće tog dana u 11, a u 20 časova biće priređen Svetosavski bal na kome će najboljim pojedincima i kolektivima biti uručene tradicionalne prosvetne nagrade "Sveti Sava".

Najnovije vesti