Svetosavska nedelja u Vranju ove godine onlajn

Tradicionalna Svetosavska nedelja, koja će u Vranju biti organizovana 31. put, ove godine biće održana u onlajn formatu, odlučeno je na sednici odbora odbora ove kulturno-prosvetne manifestacije kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

- Vranje je godinama za Svetosavsku nedelju imalo bogat i sadržajan program.

Tako će biti i ove godine, s tim što će se svi programi realizovati onlajn zbog epidemijske situacije - naglasio je Milenković.

Manifestaciju koja se organizuje u čast prvog srpskog prosvetitelja i arthiepiskopa Svetog Save otvoriće gradonačelnik Milenković u četvrtak 21. januara, kada će u organizaciji Galerije fresaka Narodnog muzeja u Beogradu i Narodnog muzeja u Vranju biti priređena i izložba "Bogorodica Ljeviška".

Programom je predviđeno izvođenje predstave "Princ se neće vratiti", zatim održan koncert grupe ,,Izvor", a planiran je i video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom.

U obeležavanje će biti uključeni i OŠ Bora Stanković u Tibuždu i Regionalni centar za talente, čiji učenici odnosno polaznici pripremaju prigodan program.

Kruna ove prestižne manifestacije, po tradiciji, biće "Svetosavska duhovna akademija", Sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja "Sveti Sava".

Od ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, gde će biti objavljivani sadržaji planirani za 31.,. Svetosavsku nedelju.

Najnovije vesti