Svečanosti povodom Dana grada: U utorak proglašenje najboljih u vranjskom sportu

Svečanosti povodom obeležavanja Dana grada Vranja nastaviće se u utorak 30. januara, saopšteno je iz gradske Službe za odnose s javnošću.

Najpre će od 9 časova biti organizovan prijem za pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske.

U 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine, a u nastavku programa u istom prostoru i promocija knjige Sarajevski atentat – povratak dokumentima, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 časova u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade učenicima - autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs sa temom Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti.

U istoj sali od 18 časova biće otvorena izložba Larus argentatus dr Vere Cenić, i promovisana publikacija Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci autorki - bibliotekarki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 sati, u velikoj sali vranjskog pozorišta, planirana je svečanost proglašenja pobednika Najbolji u vranjskom sportu.

Na sam Dan grada 31. januara, u 10.30 biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja 31. januar.

Komentari

Ovakvo silovanje od strane Medija Vranje ne pamti. Sportski Savez koji je grad Vranje formirao postoji 50 godina. Vlast je sve sada privatizovala i direktno prekršila sve zakonske regulative. Doći će dan kada će neko biti procesuiran zbog ovoga.

Najnovije vesti