Svečanosti povodom Dana grada: Priređen prijem za predstavnike Četvrte brigade

Prijem za pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske Srbije, u okviru svečanosti povodom obeležavanja 31. januara, Dana grada Vranja, priređen je u utorak u Gradskoj kući.

Predsednik Privremenog organa grada Vranja Slobodan Milenković, obraćajući se pripadnicima vojske predvođenim brigadnim generalom Novicom Petrovićem, čestitao je brigadi čije je sedište u Vranju sutrašnji praznik - Dan Četvrte brigade i slavu Sveti Atanasije Veliki, koji se proslavljaju na dan kada je Vranje 1878. godine oslobođeno od Turaka.

"Državni vrh i lokalna samouprava ulažu velike napore da za pripadnike Vojske Srbije stvore što bolje uslove za finkcionisanje i bolji materijalni položaj.

Privode se kraju radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, što je samo potvrda brige države o Vojsci Srbije", kazao je Milenković.

General Petrović se zahvalio na prijemu i posebno istakao prioritete u narednom periodu.

"Naš glavni zadatak je da očuvamo stabilnost na jugu Srbije i da čuvamo našu državu.

U ime pripadnika Četvrte brigade zahvaljujem vam se na podršci i na dosadašnjoj saradnji koja je na visokom nivou", kazao je Petrović.

Svečanosti povodom Dana grada nastaviće se u utorak od 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja, gde je planirano otvaranje izložbe Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine.

Odmah potom u istom prostoru biće priređena promocija knjige Sarajevski atentat – povratak dokumentima, čiji je autor Miroslav Perišić, direkto Državnog arhiva Srbije.

U utorak od 15 časova u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade učenicima - autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs sa temom Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti.

U istoj sali od 18 časova biće otvorena izložba Larus argentatus dr Vere Cenić, i promovisana publikacija Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci autorki - bibliotekarki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

A od 20 sati, u velikoj sali vranjskog pozorišta, planirana je svečanost proglašenja pobednika Najbolji u vranjskom sportu.

Na sam Dan grada, u sredu 31. januara u 10.30, biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja 31. januar.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...