Svečana akademija: Policija spremna za sva bezbednosna iskušenja FOTO/VIDEO

Policijska uprava u Vranju, zahvaljujući kadrovskim i materijalno tehničkim resursima koje obezbeđuje MUP, može da odgovori svim bezbednosnim iskušenjima i rizicima koji stoje pred njom, rekao je u utorak na svečanoj akademiji povodom proslave Dana policije i slave MUP-a Igor Živković, načelnik Policijske uprave Vranje.

On je, govoreći pred zvanicama u Domu Vojske u Vranju, kazao da je policija Pčinjskog upravnog okruga "čvrst i pouzdan partner" u svim procesima koji se odnose na unapređenje bezbednosti i očuvanje mira u regionu.

- Daćemo naš maksimalni doprinos miru, razumevanju i očuvanju stabilnih međunacionalnih odnosa na ovom prostoru - potencirao je Živković.

- Posvećenost, odanost i hrabrost su odlike naše policije koja je uvek spremna da odgovori svim bezbednosnim rizicima i zaštiti sigurnost građana.

Oduvek je naša policija čuvala suverenitet i integritet naše otadžbine i zahvaljujući profesionalizmu i modernizaciji postala jedan od stubova državnog identiteta Srbije - kazao je načelnik vranjske PU.

Na skupu je rečeno da je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković nagradio četiri policijska službenika.

To su Snežana Stanković, službenik Odseka upravnih poslova, Miloš Janković, komandir Saobraćajne policijske ispostave (SPI) Vranje, Aleksandar Tomić, mlađi kriminalistički inspektor PI Vranje i Srđan Trajković, inženjer Odseka za informacione komunikacione tehnologije.

Četrnaestoro pripadnika PU Vranje nagradio je ove godine načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković.

To su Goran Marković, Ekrem Jusufi, Saša Milosavljević, Branislav Milosavljević, Živojin Ristić, Novica Stojanov, Srđan Pešić, Sonjica Stanković, Dragan Mitić, Suad Sadriu, Bogoljub Spasić, Dejan Dimitrijević, Zoran Stevanović i Perica Nedeljković.

Većim koeficijentima na platu nagrađeni su Goran Trajković, Slavko Miladinov, Aleksandar Nedeljković, Goran Filipović, Blerim Ismaili, Dragan Ilić, Predrag Marinković i Slađan Milosavljević.

Lana, Staša i Andrija

Povodom Dana policije u svim osnovnim školama na području Pčinjskog okruga organizovani su likovni i literarni konkursi. Lana Stajić, učenica četvrtog razreda OŠ Radoje Domanović osvojila je prvo mesto na likovnom konkursu sa temom "Naši policajci naši zaštitinici". Staša Antić i Andrija Petković, učenici OŠ 1. maj u Vrtogošu, dobili su nagradu za najbolji literarni rad na temu "Kad odrastem biću policajcac".

Zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljena su specijalna priznanja i diplome.

Dobili su ih, za unapređenje bezbednosti, Sekretarijat MUP-a i Sektor za materijalno finansijske poslove MUP-a.

Za unapređenje odnosa sa PU Vranje priznanja su dodeljena Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu, Bazi Jug 4. brigade Kopnene vojske Srbije, Gradskoj upravi Vranja, vranjskom Prekršajnom sudu, surduličkom Osnovnom sudu i Okružnom zatvoru u Vranju.

Za istaknutu saradnju sa policijom zahvalnice su dodeljene Telekomu Srbije, Simpu, Srbija Autoputu, Komori javnih izvršitelja, Centru za socijalni rad u Trgovištu, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, preduzeću Supernova, ispostavi Školske uprave Leskovac u Vranju.

Sekretarka Sekretarijata Ministarstva unutrašnjih poslova Milica Ćatić, zahvaljujući se u ime nagrađenih, rekla je da su priznanja rezultat izuzetne saradnje ministarstva i PU Vranje.

Surduličani najbolji fudbaleri među policajcima

Na sportskim takmičenjima povodom Dana MUP-a status najbolje sportske ekipe ponela je ekipa Policijske stanice u Surdulici.

Tokom 2018. godine i prva četiri meseca ove godine, zajedno sa pripadnicima Regionalnog centra granične policije prema Severnoj Makedoniji i Upravom carine zaplenjeno je oko 110 kilograma opojne droge i oko 23.000 komada psihoaktivnih tableta.

U oblasti javnog reda i mira smanjen je broj prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda i broj nesreća sa stradalim osobama.

Multietičnost je jedna od karakteristika ove uprave.

U programu svečane akademije učestvovali su hor i orkestar Muzičke škole Stevan Morkanjac u Vranju.

Najnovije vesti