Surdulički tim lekara uspešno uradio još jednu operaciju tumora debelog creva

Vranje/Surdulica - Tim lekara Zdravstvenog centra u Surdulici uspešno je početkom meseca pacijentu Miloradu A. (1949) uradio operaciju tumora debelog creva.

Preduzet je operativni zahvat "laparoskopska desna hemikolektomija, zbog tumora u desnoj polovini kolona", objašnjava za Vranje News hirurg dr Aleksandar Saša Stanojković.

"Operacija je bila veoma složena, ali naš lekarski tim već ima iskustva u radu na ovakvim i sličnim zahvatima, tako da smo uspeli da pacijenta hirurški zbrinemo na najbolji mogući način.

Veoma sam zadovoljan kako je pacijent odreagovao nakon operacije i postoperativni oporavak protiče na najbolji mogući način.

Sa mnom je radio i mladi hirurg dr Dejan Antić", rekao je dr Stanojković za naš portal.

Specijalista anesteziologije dr Nikola Gogić, inače Vranjanac, kaže za Vranje News da je sama priprema za operaciju protekla u najboljem mogućem redu.

"Pacijent je bio u operativnom stanju, bez smetnji za pristupanje operaciji, ta dobra priprema je u nastavku rezultirala time da je sve proteklo onako kako smo i hteli, bez ikakvih komplikacija.

Pacijent je sada u dobrom opštem stanju i uspešno se oporavlja", navodi dr Gogić.

U operaciji su učestvovali i anestetičarke Nadica Petrović, Aleksandra Nikolić Arsić, Sunčica Petrović i Ivana Anđelković, te instrumentari Tijana Zarkov, Božana Arizanović i Žarko Jović.

Direktor ZC Surdulica dr Dragan Kitanović potencira da su ove operacije veoma bitne za građane Surdulice i celog Pčinjskog okruga.

"Kod nas su pacijenti uvek na prvom mestu i sve što radimo radimo u njihovom interesu.

Zato se i trudimo da u našoj zdravstvenoj ustanovi nadogradimo medicinske usluge koje pružamo, da uvedemo nove oprativne metode, poput ove operacije koja je prvi put urađena laparoskopski, isključivo uz učešće našeg tima lekara.

Želim da pohvalim kompletan medicinski tim, kako lekare, tako i instrumentarke, tehničare i ostalo osoblje koje je učestvovalo u ovoj operaciji i želim da svi zajedno nastavimo da podižemo kvalitet medicinskih usluga u našem centru i ubuduće", zaključuje Kitanović u izjavi za Vranje News.

Najnovije vesti